Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προώθηση των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ και λελογισμένη κατανάλωση – Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

ΑρχικήΝέαΠροώθηση των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ και λελογισμένη κατανάλωση - Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
spot_img

Δυναμική επανεμφάνιση της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου, της κορυφαίας οργάνωσης του αμπελοοινικού τομέα.

Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηρίζεται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  για την προώθηση των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ και την λελογισμένη κατανάλωση κι ενώ θέμα ημερών είναι η έγκριση του προγράμματος προβολής και προώθησης για τις τρίτες χώρες.

Στο πρόγραμμα, που αφορά την αγορά Ελλάδας και Γερμανίας, και τις αναμενόμενες θετικές επιδράσεις του στον κλάδο, αναφέρθηκαν αναλυτικά σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Κωνσταντίνος Ευσταθίου, που εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες του στο τμήμα Προώθησης και Ανάπτυξης Οίνου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη που παρείχε, και ο MW και Πρόεδρος του αναγνωρισμένου από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικού οργανισμού WSPC για την εμπορεία του οίνου και άλλων ποτών κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Ευσταθίου: 

* Το πρόγραμμα είναι διετές, καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους και απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου ( εμπλεκόμενους στην εστίαση, διακίνηση κλπ). 

* Κρίσιμοι στόχοι είναι η ανάδειξη της λελογισμένης κατανάλωσης ( wine in moderation) και των αυστηρών ευρωπαϊκών κανόνων που διέπουν την παραγωγή και την εμπορία, όπως επίσης και η περαιτέρω ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών με την εκ παραλλήλου καθιέρωση των ελληνικών οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

Ο κ. Λαζαράκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη αναβάθμισης της γνώσης των επαγγελματιών του χώρου, σημειώνοντας εμφατικά ότι είναι κρίσιμο να αποκομίζει θετική εικόνα για το ελληνικό κρασί ο μέσος τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα. Επίσης αναφέρθηκε στα σεμινάρια που έχουν ξεκινήσει σε συνεργασία με την ΕΔΟΑΟ για την αναβάθμιση του κλάδου της HORECA.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει ποικίλες δράσεις, με έμφαση στις ενημερωτικές καμπάνιες στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην εκπαίδευση επαγγελματιών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο