Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Κατεψυγμένα φύλλα lime με σαλμονέλα κυκλοφορούν και στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Κατεψυγμένα φύλλα lime με σαλμονέλα κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
spot_img

Ειδοποίηση RASFF σε 23 χώρες – Σοβαρός κίνδυνος.

23 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ενημερώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για σοβαρό κίνδυνο από κατεψυγμένα συσκευασμένα φύλλα Lime στα οποία εντοπίστηκε σαλμονέλα Virchow. Πρόκειται για το προϊόν BDMP Frozen Lime Leaves pack size: 100g  με κωδικό παρτίδας LOT66135 A και ημερομηνία Best Before 15/05/2025, στα οποία βρέθηκε σαλμονέλα από τις αρχές της Φινλανδίας.

Το προϊόν εξάγεται από την Ταϋλάνδη μέσω Ολλανδίας σε Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Κύπρο. Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο. Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Βρετανία και Νησιά Φερόε.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα πώλησης «τα BDMP Frozen Lime Leaves είναι ένα απαραίτητο συστατικό για κάθε οικιακό μάγειρα που λατρεύει να εξερευνά τις γεύσεις της κουζίνας της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτά τα φύλλα λάιμ μαζεύονται στο απόγειο της φρεσκάδας τους και καταψύχονται αμέσως για να διατηρηθεί η γεύση και το άρωμά τους. Τα φύλλα λάιμ είναι γνωστά για τη χαρακτηριστική γεύση εσπεριδοειδών και το άρωμα λουλουδιών τους. Προσθέτουν μια μοναδική και εξωτική γεύση σε σούπες, κάρυ, stir-fries και μαρινάδες και αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές παραδοσιακές συνταγές. Τα BDMP Frozen Lime Leaves είναι εύκολα στη χρήση και βολικά στην αποθήκευση. Έρχονται σε επανασφραγιζόμενη σακούλα που μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας από την κατάψυξη χωρίς απόψυξη. Αυτό τα καθιστά ένα εξαιρετικό βασικό συστατικό για όποιον αγαπά να μαγειρεύει κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας».

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια συνήθως διαρκεί 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν μια σοβαρή ασθένεια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο