Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Κατεψυγμένα φύλλα lime με σαλμονέλα κυκλοφορούν και στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Κατεψυγμένα φύλλα lime με σαλμονέλα κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
spot_img

Ειδοποίηση RASFF σε 23 χώρες – Σοβαρός κίνδυνος.

23 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα ενημερώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Έγκαιρης Ειδοποίησης για τα τρόφιμα RASFF, για σοβαρό κίνδυνο από κατεψυγμένα συσκευασμένα φύλλα Lime στα οποία εντοπίστηκε σαλμονέλα Virchow. Πρόκειται για το προϊόν BDMP Frozen Lime Leaves pack size: 100g  με κωδικό παρτίδας LOT66135 A και ημερομηνία Best Before 15/05/2025, στα οποία βρέθηκε σαλμονέλα από τις αρχές της Φινλανδίας.

Το προϊόν εξάγεται από την Ταϋλάνδη μέσω Ολλανδίας σε Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Κύπρο. Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο. Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Βρετανία και Νησιά Φερόε.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα πώλησης «τα BDMP Frozen Lime Leaves είναι ένα απαραίτητο συστατικό για κάθε οικιακό μάγειρα που λατρεύει να εξερευνά τις γεύσεις της κουζίνας της Νοτιοανατολικής Ασίας. Αυτά τα φύλλα λάιμ μαζεύονται στο απόγειο της φρεσκάδας τους και καταψύχονται αμέσως για να διατηρηθεί η γεύση και το άρωμά τους. Τα φύλλα λάιμ είναι γνωστά για τη χαρακτηριστική γεύση εσπεριδοειδών και το άρωμα λουλουδιών τους. Προσθέτουν μια μοναδική και εξωτική γεύση σε σούπες, κάρυ, stir-fries και μαρινάδες και αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές παραδοσιακές συνταγές. Τα BDMP Frozen Lime Leaves είναι εύκολα στη χρήση και βολικά στην αποθήκευση. Έρχονται σε επανασφραγιζόμενη σακούλα που μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας από την κατάψυξη χωρίς απόψυξη. Αυτό τα καθιστά ένα εξαιρετικό βασικό συστατικό για όποιον αγαπά να μαγειρεύει κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας».

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα συνήθως αναπτύσσουν συμπτώματα μεταξύ 12 και 36 ωρών μετά τη μόλυνση, αλλά αυτό μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 72 ωρών. Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η διάρροια, η οποία μερικές φορές μπορεί να είναι αιματηρή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο και κοιλιακές κράμπες. Η ασθένεια συνήθως διαρκεί 4 έως 7 ημέρες. Η διάρροια μπορεί περιστασιακά να είναι αρκετά σοβαρή ώστε να απαιτεί εισαγωγή στο νοσοκομείο. Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο πιθανό να έχουν μια σοβαρή ασθένεια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο