Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσοχή: Μαζικές ανακλήσεις σαμπουάν και καλλυντικών FRUCTIS, NIVEA και GARNIER λόγω επικίνδυνης χημικής ουσίας!

ΑρχικήΝέαΠροσοχή: Μαζικές ανακλήσεις σαμπουάν και καλλυντικών FRUCTIS, NIVEA και GARNIER λόγω επικίνδυνης χημικής ουσίας!
spot_img

Ανακαλούνται δημοφιλές σαμπουάν, βαφές μαλλιών και καλλυντικά λόγω σοβαρού κινδύνου για την υγεία.

Το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα, ενημέρωσε για σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών από βαφή μαλλιών Garnier από βαφή μαλλιών L’OREAL PARIS και από το σαμπουάν Fuctis  που διαφημίζεται ότι περιέχει ελιά και αβοκάντο, επίσης της Garnier.

H απαγορευμένη βαφή μαλλιών

Τα προϊόντα σύμφωνα με την ενημέρωση περιέχουν τη απαγορευμένη χημική ουσία 2-(4-τριτ-βουτυλοβενζυλ) προπιοναλδεΰδη (BMHCA). Το BMHCA γνωστό και ως Lilial μπορεί να βλάψει το αναπαραγωγικό σύστημα (στειρότητα), μπορεί να βλάψει την υγεία του αγέννητου παιδιού και μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση του δέρματος και γι αυτό έχει απαγορευτεί η χρήση του σε καλλυντικά στην ΕΕ από την 1η Μαρτίου 2022. Τα προϊόντα που δεν συμμορφώνονται με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό καλλυντικών προϊόντων, απαγορεύτηκαν ήδη στην Ιταλία.

Επίσης έχει ανακληθεί και το τονωτικό προσώπου Nivea Visage όπως και η κρέμα νυκτός Nivea λόγω της ίδιας χημικής ουσίας.

Σχολιάζοντας τις ανακλήσεις η εταιρεία Beiersdorf (NIVEA) ανέφερε στο Cibum: “Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτιστοποίησης του κωδικολογίου μας, ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς και προληπτικά για το θέμα του Lilial, και ήδη πριν από τον Μάρτιο του 2021, είχαμε ήδη τροποποιήσει την σύνθεση όλων των προϊόντων μας στην Ευρώπη με αρώματα που δεν περιέχουν Lilial ή (Butylphenyl Methylpropional). Το Lilial χρησιμοποιείτο στο παρελθόν στα αρώματά μας με πολύ ελεγχόμενο τρόπο και υπόκειτο σε αυστηρά κριτήρια ασφαλείας και υψηλά πρότυπα συμβατότητας. Με βάση την ισχύουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η περαιτέρω χρήση του Lilial δεν επιτρέπεται με βάση τη νομική κατηγοριοποίησή του ως χημικού στην Ευρωπαϊκή αγορά και δεν πρέπει να πωλείται στους καταναλωτές από την 1η Μαρτίου 2022 και μετά“.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες προϊόντων πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο