Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €3.000 σε φούρνο στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο €3.000 σε φούρνο στη Νέα Φιλαδέλφεια
spot_img

Ο πρωτοφανής λόγος που επιβλήθηκε πρόστιμο σε φούρνο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τσουχτερό πρόστιμο σε επιχείρηση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής. Οι ελεγκτές στις 16 Ιανουαρίου, διενήργησαν αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μεταξύ των οποίων και ο φούρνος. Το εύρημα τους προκαλεί εντύπωση και είναι μάλλον πρωτοφανές, αφού συνήθως δεν συμβαίνει σε επιχειρήσεις με κίνηση να παραμένουν απούλητα προϊόντα και τελικά να λήγουν, χωρίς να αποσύρονται.

- Advertisement -

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι στο προϊόν «FANTA ΛΕΜΟΝΑΔΑ» των 500ml που πωλείτο εντός του αρτοποιείου, η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας είχε λήξει από τις 3 Ιανουαρίου. Τα προϊόντα με ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας ή αλλιώς με ημερομηνία “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…” δεν ενέχουν κίνδυνο ασφάλειας τροφίμων, αλλά υποβαθμισμένης ποιότητας. Στο αρτοποιείο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων στα οποία έχει παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας και όχι αυτών στα οποία έχει παρέλθει η τελική ημερομηνία λήξης (ευαλοίωτα), με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Εντούτοις, ο χρόνος αυτός διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

Α. Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα. Β. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους. Γ. Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής, ο οποίος πρέπει να ελέγχει συχνά τις ημερομηνίες λήξης και Best before των προϊόντων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα