Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2025
12 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο €3.000 σε φούρνο στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο €3.000 σε φούρνο στη Νέα Φιλαδέλφεια
spot_img

Ο πρωτοφανής λόγος που επιβλήθηκε πρόστιμο σε φούρνο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τσουχτερό πρόστιμο σε επιχείρηση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Αττικής. Οι ελεγκτές στις 16 Ιανουαρίου, διενήργησαν αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα στη Νέα Φιλαδέλφεια, μεταξύ των οποίων και ο φούρνος. Το εύρημα τους προκαλεί εντύπωση και είναι μάλλον πρωτοφανές, αφού συνήθως δεν συμβαίνει σε επιχειρήσεις με κίνηση να παραμένουν απούλητα προϊόντα και τελικά να λήγουν, χωρίς να αποσύρονται.

- Advertisement -

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι στο προϊόν «FANTA ΛΕΜΟΝΑΔΑ» των 500ml που πωλείτο εντός του αρτοποιείου, η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας είχε λήξει από τις 3 Ιανουαρίου. Τα προϊόντα με ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας ή αλλιώς με ημερομηνία “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…” δεν ενέχουν κίνδυνο ασφάλειας τροφίμων, αλλά υποβαθμισμένης ποιότητας. Στο αρτοποιείο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων στα οποία έχει παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας και όχι αυτών στα οποία έχει παρέλθει η τελική ημερομηνία λήξης (ευαλοίωτα), με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Εντούτοις, ο χρόνος αυτός διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

Α. Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα. Β. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους. Γ. Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής, ο οποίος πρέπει να ελέγχει συχνά τις ημερομηνίες λήξης και Best before των προϊόντων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και επικίνδυνο και αηδία! Viral οι αναρτήσεις αυτών που τρώνε ωμό κοτόπουλο…

Μπερδεύουν αρχαίες θρησκείες, την διατροφή πριν ανακαλυφθεί η φωτιά, την vegan διατροφή και την υγιεινή διατροφή σε ένα σοκαριστικό ντελίριο χωρίς προηγούμενο

Κατεψυγμένα μπιφτέκια: Αναλύσεις εντόπισαν ανθεκτικά βακτήρια και καρκινογόνες χημικές ουσίες

Έρευνα αποκάλυψε ανθεκτικά βακτήρια, παθογόνους μικροοργανισμούς και χημικές ουσίες σε κατεψυγμένα μπιφτέκια.

10 θάνατοι από μολυσμένα αλλαντικά – Πως η εταιρεία παραγωγής προσπαθεί να ανακάμψει

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και νέα αυστηρά μέτρα ασφάλειας τροφίμων ανακοίνωσε η εταιρεία που προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μετά τους 10 θανάτους από λιστέρια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα