Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε δημοφιλή αλυσίδα Ζαχαροπλαστείων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε δημοφιλή αλυσίδα Ζαχαροπλαστείων
spot_img

2000€ πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων προστασίας των καταναλωτών, ΔΙΕΠΠΥ.

Το γνωστό ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης με ιστορία 100 χρόνων, με 12 Καταστήματα, (10 στην Αθήνα και 2 στη Θεσσαλονίκη) και με moto “ φρέσκο είναι αυτό που φτιάχνεις τώρα και το τρως τώρα” μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών.

Ελεγκτές της περιφέρειας Αττικής σε επιθεώρηση που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου στο κατάστημα της αλυσίδας στη Λ. Κηφισίας, διαπίστωσαν παραβάσεις των Κανόνων διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε πως το γνωστό κυρίως για τα φρέσκα μιλφέιγ του ζαχαροπλαστείο, δεν παρείχε προς τον καταναλωτή πληροφορίες σχετικά με την τιμή πώλησης ενός συσκευασμένου προϊόντος, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστο την τιμή πώλησης ανά μονάδα μέτρησης του προϊόντος και την ονομασία του προϊόντος, Το πρόστιμο για την συγκεκριμένη παράβαση είναι 1000 ευρώ αλλά διπλασιάστηκε λόγω υποτροπής εντός τριετίας. Το συνολικό πρόστιμο ύψους 2000€ βεβαιώθηκε χθες 1 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο