Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, 2024
15.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο σε φούρνο στην Πετρούπολη – “‘Εφοδος” επιθεωρητών της Περιφέρειας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμο σε φούρνο στην Πετρούπολη - "'Εφοδος" επιθεωρητών της Περιφέρειας
spot_img

Σε φούρνο στην Πετρούπολη επιβλήθηκε πρόστιμο €2.000 για παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

Αιφνιδιαστικούς και εξονυχιστικούς ελέγχους διενεργούν τον τελευταίο καιρό οι αρχές σε φούρνους και πρατήρια άρτου και βέβαια πάντα κάτι παράτυπο ανακαλύπτουν και επιβάλουν τσουχτερά πρόστιμα. Σήμερα ανακοινώθηκε νέα παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών) σε φούρνο στην Αττική.

Αυτή τη φορά ο έλεγχος έγινε σε πρατήριο άρτου στην Πετρούπολη στις 4 Οκτωβρίου και όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξη της Π.Ε Δυτικού τομέα Αττικής οι επιθεωρητές διαπίστωσαν παράβαση  των άρθρων 2Α,2Β και 2Γ της Υ.Α 91354/2017. Πιο συγκεκριμένα δεν υπήρχε πινακίδας πώλησης με την τιμή ανά συσκευασία προϊόντος σε συσκευασμένο προϊόν «Μουστοκούλουρο χωρίς ζάχαρη» και μη διάθεση πινακίδας πώλησης με την τιμή ανά μονάδα μέτρησης της ποσότητας του προϊόντος σε προϊόν σε χύμα διάθεση «Κουλουράκια Σμυρνέϊκα». Στον φούρνο επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Πάντως όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις των Περιφερειών ανά την Ελλάδα που είναι υπεύθυνες για την τήρηση των κανονισμών Διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους, η απουσία τιμής σε προϊόντα είναι ο Νο1 λόγος επιβολής προστίμου.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

EUDR: Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα για την εγγραφή των υπόχρεων επιχειρήσεων για βοοειδή, κακάο, καφέ, ελαιοφοίνικα, σόγια καουτσούκ και ξυλεία

Η ΕΕ παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής στο πληροφοριακό σύστημα «Deforestation Due Diligence Registry».

Στέβια: “Πόρτα” από τη EFSA στην αύξηση της χρήσης και της αποδεκτής ημερήσιας πρόσληψης

Η Επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας τροφίμων για την αύξηση χρήσης και πρόσληψης του γλυκαντικού στέβια.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο