Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρέθυμνο: «Κρητικός Τρόπος Ζωής – Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή»

ΑρχικήΝέαΡέθυμνο: «Κρητικός Τρόπος Ζωής - Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή»
spot_img

«Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή» (Cretan Lifestyle: Mediterranean Tradition & Modern Applications) είναι ο τίτλος του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 7-11 Νοεμβρίου 2022 στο Grecotel Creta Palace στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίων και διεθνών προσωπικοτήτων με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

   Το συνέδριο αφορά στην εφαρμογή της κρητικής διατροφής στη σύγχρονη ζωή, και για τις εργασίες και τον προγραμματισμό ενημερώθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard Δρ. Στέφανο Κάλη και τον Director of Operations της Grecotel Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη.

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας Υγείας και Ευεξίας, το οποίο όπως επισημάνθηκε, αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης ως σημαντική διοργάνωση προβολής και ανάδειξης της Κρήτης και του τρόπου ζωής των Κρητικών ως παράδειγμα ευζωίας.

   Το συνέδριο εστιάζει στη βιωματική προσέγγιση του κρητικού τρόπου ζωής. Για την οργάνωση του προηγήθηκε επίσκεψη στην Κρήτη, τον Μάιο, από επιφανείς καθηγητές πανεπιστημίων στο χώρο της υγείας και διεθνείς προσωπικότητες ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές, κορυφαίοι καθηγητές υγείας και ευεξίας από το Χάρβαρντ και άλλα γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια με βιωματικές εμπειρίες αλλά και εκδρομές. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο από τους τομείς υγείας, διατροφής και γαστρονομίας.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο