ΑρχικήΝέαΡέθυμνο: «Κρητικός Τρόπος Ζωής - Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή»

Ρέθυμνο: «Κρητικός Τρόπος Ζωής – Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή»

2 λεπτά ανάγνωσης

«Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή» (Cretan Lifestyle: Mediterranean Tradition & Modern Applications) είναι ο τίτλος του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 7-11 Νοεμβρίου 2022 στο Grecotel Creta Palace στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίων και διεθνών προσωπικοτήτων με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

   Το συνέδριο αφορά στην εφαρμογή της κρητικής διατροφής στη σύγχρονη ζωή, και για τις εργασίες και τον προγραμματισμό ενημερώθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard Δρ. Στέφανο Κάλη και τον Director of Operations της Grecotel Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη.

- Advertisement -

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας Υγείας και Ευεξίας, το οποίο όπως επισημάνθηκε, αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης ως σημαντική διοργάνωση προβολής και ανάδειξης της Κρήτης και του τρόπου ζωής των Κρητικών ως παράδειγμα ευζωίας.

   Το συνέδριο εστιάζει στη βιωματική προσέγγιση του κρητικού τρόπου ζωής. Για την οργάνωση του προηγήθηκε επίσκεψη στην Κρήτη, τον Μάιο, από επιφανείς καθηγητές πανεπιστημίων στο χώρο της υγείας και διεθνείς προσωπικότητες ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές, κορυφαίοι καθηγητές υγείας και ευεξίας από το Χάρβαρντ και άλλα γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

- Advertisement -

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια με βιωματικές εμπειρίες αλλά και εκδρομές. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο από τους τομείς υγείας, διατροφής και γαστρονομίας.

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική

Λούπινο σε αλεύρι, ψωμί και καφέ: Η ΕΕ ζητά εντατική παρακολούθηση αλκαλοειδών που συνδέονται με δηλητηριάσεις

Νέα ευρωπαϊκή σύσταση για το λούπινο μετά τις ανησυχίες για τοξικά αλκαλοειδή και περιστατικά δηλητηρίασης

Μακαρόνια με κιμά από… σκουλήκια: Έξαλλος το Τάσος στο νέο επεισόδιο της επιστημονικής κομεντί «Τάσος και Μαίρη»

Οι ευρωπαϊκές μελέτες για τρόφιμα με έντομα φέρνουν ένταση στο σπίτι του Τάσου και της Μαίρης, όταν η συζήτηση φτάνει στα μακαρόνια με αλεσμένα σκουλήκια και στο αλεύρι από γρύλους