Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρέθυμνο: «Κρητικός Τρόπος Ζωής – Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή»

ΑρχικήΝέαΡέθυμνο: «Κρητικός Τρόπος Ζωής - Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή»
spot_img

«Κρητικός Τρόπος Ζωής: Μεσογειακή Παράδοση και Σημερινή Εφαρμογή» (Cretan Lifestyle: Mediterranean Tradition & Modern Applications) είναι ο τίτλος του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 7-11 Νοεμβρίου 2022 στο Grecotel Creta Palace στο Ρέθυμνο, με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίων και διεθνών προσωπικοτήτων με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

   Το συνέδριο αφορά στην εφαρμογή της κρητικής διατροφής στη σύγχρονη ζωή, και για τις εργασίες και τον προγραμματισμό ενημερώθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τον καθηγητή Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard Δρ. Στέφανο Κάλη και τον Director of Operations της Grecotel Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη.

Πρόκειται για το πρώτο διεθνές συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας Υγείας και Ευεξίας, το οποίο όπως επισημάνθηκε, αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, την οποία υποστηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης ως σημαντική διοργάνωση προβολής και ανάδειξης της Κρήτης και του τρόπου ζωής των Κρητικών ως παράδειγμα ευζωίας.

   Το συνέδριο εστιάζει στη βιωματική προσέγγιση του κρητικού τρόπου ζωής. Για την οργάνωση του προηγήθηκε επίσκεψη στην Κρήτη, τον Μάιο, από επιφανείς καθηγητές πανεπιστημίων στο χώρο της υγείας και διεθνείς προσωπικότητες ενώ θα συμμετέχουν ως ομιλητές, κορυφαίοι καθηγητές υγείας και ευεξίας από το Χάρβαρντ και άλλα γνωστά πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια με βιωματικές εμπειρίες αλλά και εκδρομές. Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο από τους τομείς υγείας, διατροφής και γαστρονομίας.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα