Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
7.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρίζα κιχωρίου: Το τρόφιμο του μέλλοντος – Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ!

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΡίζα κιχωρίου: Το τρόφιμο του μέλλοντος - Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ!
spot_img

Η εταιρεία παρασκευής λειτουργικών συστατικών Beneo παρουσίασε ένα επενδυτικό πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας για ίνες ρίζας κιχωρίου, ένα συστατικό που επιμένει ότι θα παίξει «κεντρικό ρόλο» στη μελλοντική διατροφή.

Το επενδυτικό σχέδιο θα αυξήσει την παραγωγή της Beneo στις εγκαταστάσεις στο Pemuco της Χιλής και στο Oreye του Βελγίου. Στην πρώτη φάση που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2022, θα δαπανηθούν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση της χωρητικότητας. Όταν ολοκληρωθεί, το πρόγραμμα θα αυξήσει την παγκόσμια παραγωγή ινών ρίζας κιχωρίου της Beneo κατά περισσότερο από 40%.

Ικανοποίηση της αυξανόμενης ζήτησης

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επένδυση θα τη βοηθήσει να ανταποκριθεί στην «αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση» και «να οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη στην αγορά».

Ο προμηθευτής είπε ότι παρατηρεί «υψηλή ζήτηση» για πρεβιοτικές ίνες ρίζας κιχωρίου χάρη στα «πολύχρηστα» οφέλη που προσφέρει στην ανάπτυξη προϊόντων. Σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός των νέων προϊόντων που περιέχουν ίνες ρίζας κιχωρίου έχει αυξηθεί κατά 50%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Research and Market, ο τομέας θα φτάσει σε αξία 11,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2028.

Η Beneo είπε ότι η αυξημένη χωρητικότητά της θα της επιτρέψει να συνεχίσει να ικανοποιεί τις ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων και ζωοτροφών.

«Οι ίνες ρίζας κιχωρίου της Beneo ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες των καταναλωτών σήμερα και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην υγιεινή διατροφή στο μέλλον», δήλωσε ο Christoph Boettger, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Διατροφικά οφέλη φυτικής προέλευσης

Σύμφωνα με την Beneo, οι ίνες ρίζας κιχωρίου, ινουλίνη και ολιγοφρουκτόζη είναι τα «μόνα» πρεβιοτικά φυτικής προέλευσης.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Επιστημονική Ένωση για Προ- και Πρεβιοτικά (ISAPP), η ρίζα κιχωρίου είναι πλούσια σε πρεβιοτικά και οι φυτικές ίνες κιχωρίου μπορούν να προστεθούν σε προϊόντα όπως γιαούρτια, δημητριακά, ψωμιά, μπισκότα, επιδόρπια ή ποτά. «Η κατανάλωση τουλάχιστον 5 γραμμαρίων πρεβιοτικών ημερησίως συνιστάται για βελτιωμένη υγεία του εντέρου», δήλωσε η ISAPP.

Ο οργανισμός σημείωσε ότι τα πρεβιοτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση του μικροβιώματος σας για «καλύτερη υγεία», συνδέοντας την κατανάλωση με «καθιερωμένα οφέλη για την υγεία», όπως η απορρόφηση ασβεστίου και η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Βιωσιμότητα και ασφάλεια του εφοδιασμού

Η Beneo επενδύει σε δύο εγκαταστάσεις παραγωγής – στο βόρειο και στο νότιο ημισφαίριο – προκειμένου να παρέχει «ευελιξία» στους πελάτες της και να διασφαλίσει την ασφάλεια των προμηθειών παγκοσμίως.

«Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, το καλοκαίρι του 2022 μια δεύτερη γραμμή διυλιστηρίου στην Pemuco θα αυξήσει ήδη σημαντικά την παραγωγική ικανότητα. Αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί. Η πρόσφατη επενδυτική απόφαση θα διασφαλίσει ότι η παραγωγική ικανότητα της Beneo αυξάνεται περαιτέρω», είπε ο Boettger.

Σημείωσε δε ότι οι επενδύσεις μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα του συστατικού. «Πέρα από αυτήν την αύξηση της χωρητικότητας, μειώνονται οι εκπομπές CO2. Αυτό σημαίνει ότι η τοποθεσία παραγωγής στο Pemuco θα πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε λίγα χρόνια. Επιπλέον, η τοποθεσία στο Oreye θα έχει μειώσει την ειδική κατανάλωση ενέργειας ανά τόνο προϊόντος κατά περισσότερο από 50% έως το 2030.

Αυτές οι προσπάθειες συμβάλλουν στον στόχο της εταιρείας για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα το 2045.

Πηγή: foodnavigator

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο