Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ρουμανία: 213 εστίες αφρικανικής πανώλης των χοίρων στο τέλος του έτους

ΑρχικήΝέαΡουμανία: 213 εστίες αφρικανικής πανώλης των χοίρων στο τέλος του έτους
spot_img

Ο αριθμός των κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων μειώθηκε κατά το ήμισυ την τελευταία εβδομάδα του έτους, από 420 στις 23 Δεκεμβρίου σε 213 εστίες στις 30/12/21, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Υγιεινής Κτηνιατρικής και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ρουμανίας (ANSVSA).

“Οι προσπάθειες των κτηνιατρικών υπηρεσιών για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF), οι οποίες οδήγησαν σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια, έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Έτσι, από τις 23 Δεκεμβρίου, όταν καταγράφηκαν 420 κρούσματα, ο αριθμός τους μειώθηκε σε 213, που καταγράφηκε σήμερα”, αναφέρει ανακοίνωση που εστάλη στο AGERPRES την Πέμπτη 30/12.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το agerpres, η εντατικοποίηση των ελέγχων κυκλοφορίας, ιδίως εκείνων που διενεργήθηκαν με την υποστήριξη των Αστυνομικών Επιθεωρητών της Κομητείας, ήταν ένα από τα μέτρα που συνέβαλαν στη μείωση των κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων, καθώς οι έλεγχοι οδήγησαν στον εντοπισμό ατόμων που εμπορεύονται παράνομα κρέας και προϊόντα κρέατος και τα οποία δεν επαληθεύτηκαν από ειδικούς υγιεινής κτηνιατρικής και ασφάλειας τροφίμων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα