Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε ζυμαρικά – Ειδοποίηση RASFF από τη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε ζυμαρικά – Ειδοποίηση RASFF από τη Γαλλία
spot_img

Ανάκληση από την αγορά Γαλλίας και Ιταλίας ζυμαρικών μολυσμένων με τον παθογόνο μικροοργανισμό salmonella.

Οι Γαλλικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα  την Ιταλία μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο από noodles. Τα ζυμαρικά είναι μολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό σαλμονέλα και έχουν ήδη ανακληθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, από τα γαλλικά σουπερμάρκετ Leclerc Intermarché Cooperative U Colruytκαι σήμερα ανακλήθηκαν και από την Ιταλική αγορά.

- Advertisement -

Σύμφωνα με μελέτη οι πιθανοί μικροβιολογικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων που συνδέονται
στα προϊόντα ξηρών ζυμαρικών περιλαμβάνουν Salmonella enterica και παθογόνο Escherichia coli. Αυτά τα δύο παθογόνα είναι επικίνδυνα λόγω της ικανότητάς τους να προκαλούν ασθένειες με πολύ χαμηλές μολυσματικές δόσεις και να επιβιώνουν σε χαμηλής υδατικής δραστικότητας προϊόντων για παρατεταμένες περιόδους. Παρόλο που τα ξηρά προϊόντα ζυμαρικών δεν έχουν εμπλακεί άμεσα σε οποιαδήποτε τροφιμογενή νοσήματα, τα κρούσματα και οι ανακλήσεις που σχετίζονται με το αλεύρι, σημαντικό συστατικό ζυμαρικών, ή παρόμοια προϊόντα χαμηλής υγρασίας έχουν αναφερθεί. Ωστόσο οι διαδικασίες μαγειρέματος είναι ικανές να μετριάσουν τις μικροβιολογικές επιπτώσεις και τους κινδύνους ασφάλειας τροφίμων που συνδέονται με τα ξηρά ζυμαρικά.

Πρόκειται για τα Noodles  Suzi Wan Nested Noodles 250gμε ημερομηνία Best Before μεταξύ 02/07/2027 και 02/09/2027.

Η τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από σαλμονέλα έχει ως αποτέλεσμα γαστρεντερικές διαταραχές, (διάρροια, εμετός), συχνά συνοδευόμενες από πυρετό και πονοκεφάλους, οι οποίες γενικά εμφανίζονται 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ηλικιωμένους.

Οι αρχές συμβούλεψαν όποιον έχει καταναλώσει τα προϊόντα αυτά και εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα να συμβουλευτεί τον παθολόγο του και να τον ενημερώσει για την κατανάλωσή τους. Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα εντός 7 ημέρων μετά την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ή να συμβουλευτεί γιατρό.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα