Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλμονέλα σε ζυμαρικά – Ειδοποίηση RASFF από τη Γαλλία

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλμονέλα σε ζυμαρικά – Ειδοποίηση RASFF από τη Γαλλία
spot_img

Ανάκληση από την αγορά Γαλλίας και Ιταλίας ζυμαρικών μολυσμένων με τον παθογόνο μικροοργανισμό salmonella.

Οι Γαλλικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα  την Ιταλία μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο από noodles. Τα ζυμαρικά είναι μολυσμένα με τον παθογόνο μικροοργανισμό σαλμονέλα και έχουν ήδη ανακληθεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου, από τα γαλλικά σουπερμάρκετ Leclerc Intermarché Cooperative U Colruytκαι σήμερα ανακλήθηκαν και από την Ιταλική αγορά.

Σύμφωνα με μελέτη οι πιθανοί μικροβιολογικοί κίνδυνοι για την ασφάλεια των τροφίμων που συνδέονται
στα προϊόντα ξηρών ζυμαρικών περιλαμβάνουν Salmonella enterica και παθογόνο Escherichia coli. Αυτά τα δύο παθογόνα είναι επικίνδυνα λόγω της ικανότητάς τους να προκαλούν ασθένειες με πολύ χαμηλές μολυσματικές δόσεις και να επιβιώνουν σε χαμηλής υδατικής δραστικότητας προϊόντων για παρατεταμένες περιόδους. Παρόλο που τα ξηρά προϊόντα ζυμαρικών δεν έχουν εμπλακεί άμεσα σε οποιαδήποτε τροφιμογενή νοσήματα, τα κρούσματα και οι ανακλήσεις που σχετίζονται με το αλεύρι, σημαντικό συστατικό ζυμαρικών, ή παρόμοια προϊόντα χαμηλής υγρασίας έχουν αναφερθεί. Ωστόσο οι διαδικασίες μαγειρέματος είναι ικανές να μετριάσουν τις μικροβιολογικές επιπτώσεις και τους κινδύνους ασφάλειας τροφίμων που συνδέονται με τα ξηρά ζυμαρικά.

Πρόκειται για τα Noodles  Suzi Wan Nested Noodles 250gμε ημερομηνία Best Before μεταξύ 02/07/2027 και 02/09/2027.

Η τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από σαλμονέλα έχει ως αποτέλεσμα γαστρεντερικές διαταραχές, (διάρροια, εμετός), συχνά συνοδευόμενες από πυρετό και πονοκεφάλους, οι οποίες γενικά εμφανίζονται 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και ηλικιωμένους.

Οι αρχές συμβούλεψαν όποιον έχει καταναλώσει τα προϊόντα αυτά και εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα να συμβουλευτεί τον παθολόγο του και να τον ενημερώσει για την κατανάλωσή τους. Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα εντός 7 ημέρων μετά την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ή να συμβουλευτεί γιατρό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο