Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην Νεμέα το 3ο συνέδριο για τον Οινοτουρισμό

ΑρχικήΝέαΣτην Νεμέα το 3ο συνέδριο για τον Οινοτουρισμό
spot_img

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη κήρυξαν την έναρξη του τρίτου συνεδρίου για τον οινοτουρισμό, που πραγματοποιείται 1-3 Απριλίου στη Νεμέα.
Είναι η τρίτη στάση του οδοιπορικού οινοτουρισμού που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της υφυπουργού Τουρισμού τον Ιούλιο του 2021 στη Σαντορίνη και συνεχίστηκε το Νοέμβριο του ίδιου έτους στη Δυτική Μακεδονία.
Το τριήμερο πρόγραμμα με θέμα «Ένα ταξίδι στον οίνο & στο χρόνο», συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντικείμενό του αποτελεί η ανάδειξη της δυναμικής και των ευκαιριών ανάπτυξης που δημιουργεί ο οινοτουρισμός, σε συνδυασμό με άλλες μορφές τουριστικής δραστηριότητας, για την ελληνική περιφέρεια και ειδικά για μία περιοχή, πλούσια σε ιστορία αλλά και φημισμένες ετικέτες κρασιού, όπως η Νεμέα.
Με εμπλουτισμένο περιεχόμενο, και έμφαση στο βίωμα της εμπειρίας του εκλεκτού ελληνικού κρασιού, το τριήμερο, το οποίο θα παρακολουθήσουν ξένοι πρέσβεις καθώς και δημοσιογράφοι του εγχώριου και διεθνούς τύπου, θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες δράσεις γνωριμίας με την τοπική παραγωγή και την παράδοσή της.
Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν περιήγηση και φύτεμα αμπελώνα στη Νεμέα, όπως και επισκέψεις οινογνωσίας σε παραγωγικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας και της Μαντίνειας, οι οποίες έχουν λάβει το ειδικό Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου («ΣΕΟ») του Υπουργείου Τουρισμού.
Επιπλέον, οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικό workshop από επαγγελματίες εγνωσμένου κύρους και με πολυετή εμπειρία στον χώρο, αφιερωμένο στο terroir της περιοχής της Νεμέας, πατρίδας της φημισμένης ποικιλίας Αγιωργίτικου, γνωστού και ως «αίμα του Ηρακλή».
Το πρόγραμμα του τριημέρου συμπληρώνεται από αμιγώς συνεδριακό σκέλος. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετισμό θα απευθύνει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ενώ ξεχωριστές εισηγήσεις θα έχουν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Alessandra Priante, με στόχο την ανάδειξη της πολυδιάστατης υπόστασης και των πλούσιων αναπτυξιακών προοπτικών του οινοτουριστικού κλάδου.
Κατά την διάρκειά του σκέλους αυτού, θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση της νέας ειδικής ψηφιακής πύλης αφιερωμένης στον ελληνικό οινοτουρισμό. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο θα λάβει χώρα ξεχωριστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με την συμμετοχή επιχειρηματιών του πρωτογενούς τομέα αλλά και του τουριστικού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίοι και θα σκιαγραφήσουν την παραγωγική και τουριστική ταυτότητα της περιοχής. Στο επίκεντρό της θα βρεθεί η νέα γενιά οινοποιών, το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας και οι προκλήσεις του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο