Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνάντηση ΥπΑΑΤ με το Δ.Σ της ΕΘνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΣυνάντηση ΥπΑΑΤ με το Δ.Σ της ΕΘνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
spot_img

Λευτέρης Αυγενάκης: «Σε άμεση επικοινωνία με την ΕΘΕΑΣ για την επίλυση των προβλημάτων παραγωγών και αγροτών».

Εποικοδομητική ήταν η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη  με το Δ.Σ της  ΕΘΕΑΣ, παρουσία του  Υφυπουργού  Διονύση Σταμενίτη.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης Παύλος Σατολιάς, οι αντιπρόεδροι Ανδρέας Δημητρίου και Χρήστος Γιαννακάκης, ο Γραμματέας Θωμάς Κουτσουπιάς, η Ταμίας Διαμάντω Κρητικού, από την Εκτελεστική Επιτροπή ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Μόσχος Κορασίδης.

Συζητήθηκαν οι προτάσεις της ΕΘΕΑΣ για τα Οικολογικά Σχήματα, τις Ομάδες Παραγωγών και τους Ελαιοκομικούς Φορείς, το θέμα των εργατών γης, καθώς και η  επίσπευση της αξιολόγησης των αιτήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίσης, επί τάπητος τέθηκαν η εφαρμογή γενικής Διαβούλευσης με την ΕΘΕΑΣ, τα προβλήματα και το κόστος παραγωγής, η εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ,η  πρόσληψη προσωπικού από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο έλεγχος της αγοράς, καθώς και τα ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ο Υπουργός ζήτησε από την ΕΘΕΑΣ προτάσεις για ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΕΦΕΤ, ενώ είπε ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία και θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τον συντονισμό και την καλύτερη επίλυση των επιμέρους θεμάτων των  παραγωγών και των αγροτών μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο