Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συσκευασία τροφίμων: Η σημασία της εικόνας φόντου

ΑρχικήΝέαΣυσκευασίαΣυσκευασία τροφίμων: Η σημασία της εικόνας φόντου
spot_img

 Ο αντίκτυπος παραστάσεων φύσης στη στάση απέναντι στο προϊόν και στο μάρκετινγκ τροφίμων.

Οι καταναλωτές συχνά βασίζονται σε συνθήματα εικόνων στα γραφικά των προϊόντων για να συμπεράνουν τα χαρακτηριστικά των τροφίμων. Αυτές οι ενδείξεις περιλαμβάνουν εικόνες τροφίμων (δηλαδή, εικόνες που απεικονίζουν το φαγητό ή τα συστατικά του) καθώς και εικόνες φόντου δηλαδή, εικόνες που απεικονίζουν θέματα που σχετίζονται με τρόφιμα και μη. Παρόλο που οι εικόνες τροφίμων θεωρούνται πιο σημαντικό ερέθισμα, οι εικόνες φόντου, που χρησιμεύουν ως σιωπηρή ένδειξη, μπορούν επίσης να μεταφέρουν ιδιότητες τροφίμων μέσω συμβολισμού.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference, είχε στόχο να παρέχει θεωρητική καθοδήγηση σχετικά με τη χρήση φυσικών εικόνων στο μάρκετινγκ τροφίμων. Εξέτασε πόσο επηρεάζεται η καταναλωτική προτίμηση εάν στις εικόνες φόντου περιλαμβάνονται φυσικές εικόνες όπως παρθένα και φυσικά περιβάλλοντα ή τοπία, που περιλαμβάνουν θέματα όπως το νερό, τα βουνά, τα λιβάδια, τα θαμνώδη τοπία, τα δέντρα και τα δάση, και κατά πόσο αυτές οι εικόνες μεταφέρουν στους καταναλωτές το μήνυμα ότι το τρόφιμο είναι πιο υγιεινό.

Και όντως οι ερευνητές κατέληξαν πως οι φυσικές εικόνες πυροδοτούν μια συσχέτιση υγείας με τα τρόφιμα, οδηγώντας σε μια ευνοϊκή συμπεριφορά για το προϊόν, που αναφέρεται ως «φαινόμενο της μεταφοράς της υγείας». Πιο αναλυτικά η μελέτη έδειξε ότι η παρουσία (έναντι της απουσίας) φυσικών εικόνων πυροδοτεί συσχετίσεις για την υγεία, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν σε θετικές στάσεις απέναντι στο προϊόν. Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο μεταφοράς για την υγεία της φυσικής απεικόνισης ισχύει κυρίως για υγιεινά τρόφιμα και όχι για ανθυγιεινά τρόφιμα. Επίσης αυτό το φαινόμενο ισχύει όταν η εικόνα είναι επεξεργασμένη.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο