Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τέλος στα υγρά των 100ml στα αεροδρόμια του Λονδίνου!

ΑρχικήΝέαΤέλος στα υγρά των 100ml στα αεροδρόμια του Λονδίνου!
spot_img

Νέοι σαρωτές C3 αυξάνουν το όριο των επιτρεπόμενων υγρών στα αεροδρόμια κατά 20 φορές, κάνοντας τη μεταφορά αλκοόλ ακόμα πιο εύκολη.

Όσοι έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο ξέρουν πόσο ενοχλητικό είναι το υποχρεωτικό όριο των 100ml για τη μεταφορά υγρών. Το όριο αυτό εισήχθη επίσημα το 2006, με στόχο την πρόληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων και των τρομοκρατών που μετέφεραν εκρηκτικά υγρά μεταμφιεσμένα σε αναψυκτικά.

Πολλά αεροδρόμια, όμως, χρησιμοποιούν νέους σαρωτές οι οποίοι θα επέτρεπαν στους επιβάτες να φέρουν μεγαλύτερο όγκο υγρών στις χειραποσκευές, με πιο πρόσφατο το αεροδρόμιο City στο Λονδίνο, ενώ είναι ήδη διαθέσιμοι σε ορισμένα αεροδρόμια των ΗΠΑ.

Η νέα τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι σαρωτές θα μπορούσε να αυξήσει τον όγκο του υγρού που επιτρέπεται ανά δοχείο 20 φορές στα δύο λίτρα.

Οι σαρωτές (C3) λειτουργούν σκανάροντας τις αποσκευές  με ακτίνες X, οι οποίες  τραβούν μια τεράστια εικόνα τους  καθώς περνούν μέσα από την ασφάλεια, παρόμοια με αυτή που δημιουργείται από έναν σαρωτή μαγνητικής τομογραφίας (MRI).

Mε αυτό τον τρόπο, οι νέοι σαρωτές C3 μπορούν να καταλάβουν ποια υγρά είναι επικίνδυνα και ποια όχι, χωρίς να απαιτείται η επιπλέον προσθήκη όλων των υγρών σε ξεχωριστή πλαστική σακούλα.

Πέρα από την αύξηση του ορίου και την ευκαιρία που δίνει στους ταξιδιώτες να μεταφέρουν πίσω στο σπίτι τους το αγαπημένο τους ποτό ή αναψυκτικό, η χρήση των σαρωτών επιταχύνει τη διαδικασία ελέγχου.  

Αυτή η τεχνολογία αναμένεται να εγκατασταθεί σε όλα τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου έως τον Ιούνιο του επόμενου έτους, ενώ βρίσκεται υπό συζήτηση του να γίνει διαθέσιμη σε όλα τα αεροδρόμια του κόσμου. Αν μας ρωτάτε, μάλλον είναι απαραίτητο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο