Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δίσκος τροφίμων δείχνει μόλυνση χωρίς καν να ανοιχτεί!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔίσκος τροφίμων δείχνει μόλυνση χωρίς καν να ανοιχτεί!
spot_img

Οι ερευνητές του Οντάριο λένε ότι ο νέος δίσκος συσκευασίας μπορεί να προειδοποιήσει για μόλυνση των τροφίμων.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά, κατασκεύασαν συσκευασία για τρόφιμα που μπορεί να δείξει εάν το τρόφιμο είτε ωμό είτε μαγειρεμένο, έχει μολυνθεί από επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς. Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους παραγωγούς, τους εμπόρους λιανικής και τους καταναλωτές να μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο εάν υπάρχει πχ σαλμονέλα, στα τρόφιμα.

«Ο σκοπός αυτού του συστήματος συσκευασίας είναι να εντοπίσει τους χυμούς που απελευθερώνονται φυσικά από το προϊόν», εξήγησε ο ερευνητής Shadman Khan . «Άσχετα λοιπόν από το πού βρίσκονται τα βακτήρια, ο αισθητήρας θα έρθει σε επαφή με σαλμονέλα ή E. coli, εάν υπάρχει μέσα στη συσκευασία».

Το Lab-in-a-Package, είναι ικανό να κάνει δειγματοληψία, να συγκεντρώνει και να ανιχνεύει παθογόνους στόχους εντός κλειστών συσκευασιών τροφίμων, χωρίς παρέμβαση. Οι ερευνητές λένε ότι έχει κατασκευαστεί με ενσωματωμένους αισθητήρες που επιτρέπουν στους χρήστες να σαρώνουν το κάτω μέρος της συσκευασίας με ένα κινητό τηλέφωνο για να γνωρίζουν αμέσως πότε τα τρόφιμα είναι μολυσμένα.

Ένα νέο τεστ για τη μόλυνση των τροφίμων περιέχεται στο σώμα
ενός δίσκου συσκευασίας τροφίμων – ΠΙΣΤΩΣΗ Matthew Clarke, Πανεπιστήμιο McMaster

Το σύστημα αποτελείται από έναν σχεδιασμένο δίσκο συσκευασίας και μεμβράνη με έγχυση αντιδραστηρίου, που μπορεί να συνδυαστεί παγκοσμίως με διάφορους αισθητήρες παθογόνων. Ο κεκλιμένος δίσκος συσκευασίας τροφίμων μεγιστοποιεί την εντόπιση του υγρού στη διεπαφή ανίχνευσης, ενώ η μεμβράνη λειτουργεί ως μήτρα ακινητοποίησης αντιδραστηρίου και ως αντιρρυπαντικό φράγμα για τον αισθητήρα. Η πλατφόρμα είναι τεκμηριωμένη χρησιμοποιώντας ένα ανιχνευτή νουκλεϊκού οξέος που ανταποκρίνεται στο Salmonella enterica serovar Typhimurium, ο οποίος επιτρέπει την ανίχνευση χωρίς χέρια 10 3 CFU/g παθογόνου στόχου σε ένα συσκευασμένο ολόκληρο κοτόπουλο.

Η πλατφόρμα παραμένει αποτελεσματική όταν εισάγεται μόλυνση με μαγειρικά εργαλεία, γάντια και επιφάνειες, διασφαλίζοντας ευρεία αποτελεσματικότητα. Η πραγματική του χρήση για την επιτόπια ανίχνευση μόλυνσης προσομοιώνεται χρησιμοποιώντας φορητό σαρωτή φθορισμού με συνδεσιμότητα smartphone.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο