Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν διαλύεται η κανέλα στα ροφήματα;

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΓιατί δεν διαλύεται η κανέλα στα ροφήματα;
spot_img

Τρόποι για να διαλύσετε την κανέλα σε ροφήματα και στον καφέ.

Σε πολλούς αρέσει η κανέλα σε ροφήματα καθώς προσδίδει όχι μόνο καλύτερη γεύση αλλά και μία αίσθηση ζεστασιάς και όχι μόνο. Εκτός του ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων, της ρύθμισης της γλυκόζης στο αίμα, προστατεύει την καρδιά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και  σε πολυφαινόλες, πρόσφατη μελέτη έδειξε πως έχει επίδραση και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας καθώς προάγει τη λιπόλυση και αναστέλλει τη λιπογένεση και τη συσσώρευση λιπιδίων. 

Όμως όπως θα έχετε ήδη παρατηρήσει δεν διαλύεται στα υγρά, όπως διαλύεται η ζάχαρη τα γλυκαντικά ή το αλάτι, όσο και να την ανακατέψετε. Και όχι μόνο δεν διαλύεται αλλά απορροφά νερό και ανεβαίνει στην επιφάνεια του ροφήματος ή εάν είναι σε πιο χοντρούς κόκκους παραμένει στον πάτο του φλιτζανιού.

Αυτό οφείλεται στο ότι η κανέλα ουσιαστικά είναι, αλεσμένος σε σκόνη, φλοιός από δέντρο. Ως εκ τούτου, το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής ουσίας της κανέλας είναι κυτταρίνη, λιγνίνες και άλλα αδιάλυτα οργανικά πολυμερή που αποτελούν τα περισσότερα, φυτικά υλικά. Συνεπώς η κανέλα είναι υδρόφοβη και μάλιστα ιστορικά πολλά είδη φλοιού δέντρων έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο για να παρέχουν καταφύγιο από τη βροχή λόγω αυτής της ιδιότητας.

Ένας τρόπος για να απολαύσετε την κανέλα στα ροφήματα χωρίς να σας ενοχλούν οι αδιάλυτοι κόκκοι είναι να προσθέτετε ξυλάκια κανέλας. Μπορείτε επίσης να την ανακατέψετε πρώτα μέσα σε μέλι και μετά να το προσθέσετε στο ρόφημα. Με αυτή την πρακτική δεν θα υπάρχουν σβώλοι κανέλας στο φλιτζάνι. Άλλος τρόπος είναι να προσθέσετε κανέλα να την αφήσετε στο ρόφημα για αρκετή ώρα και μετά να το σουρώσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε εκχύλισμα κανέλας. Τέλος εάν πίνετε καφέ με κρέμα προσθέστε την κανέλα πρώτα στην κρέμα. Όσον αφορά στον καφέ μόνο στον γαλλικό καφέ θα έχει αποτέλεσμα εάν την προσθέσετε στο φίλτρο μαζί με τον καφέ. Αυτή η πρακτική στον εσπρέσο ενέχει τον κίνδυνο να φράξει η μηχανή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο