Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Coca-cola: Γιατί η γεύση της στα Mc Donald’s είναι διαφορετική;

ΑρχικήΝέαCoca-cola: Γιατί η γεύση της στα Mc Donald's είναι διαφορετική;
spot_img

Είναι όντως έτσι και εν είναι η ιδέα σας.

    Αν δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί η Coca- cola του McDonald’s έχει στην πραγματικότητα καλύτερη γεύση από το κουτάκι, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί για τον τρόπο που απελευθερώνεται το αναψυκτικό από το μηχάνημα, εναλλάσσοντας μια λευκό και μια καφέ υγρό. Οι περισσότεροι μάλλον είχαν την εντύπωση πως πρόκειται για το ανθρακικό που φαίνεται έτσι, ωστόσο υπάρχει μια άλλη εξήγηση που δικαιολογεί και συνδέει τα δυο σενάρια.

   Παρά το γεγονός πως η επίσημη συνταγή του κολοσσού αναψυκτικών παραμένει μυστική, ωστόσο η η αλυσίδα γρήγορου φαγητού ήταν αρκετά ανοιχτή σχετικά με το γιατί η εκδοχή του εμβληματικού αναψυκτικού που πουλά είναι διαφορετική από την κόκα κόλα που αγοράζετε στα καταστήματα. Ορισμένοι έχουν την πεποίθηση ότι το ποτό είναι πιο εύγευστο επειδή βάζουν περισσότερο σιρόπι στο μείγμα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι επειδή το φαγητό του McDonald’s είναι τόσο αλμυρό, σε κάνει να διψάς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη γεύση για το αναψυκτικό.      

    Μία από τις πιο πρόσφατες θεωρίες έφεραν στο φως οι New York Times. Προφανώς, η αποθήκευση του σιροπιού οπτάνθρακα σε δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα το διατηρεί καλύτερα από τις μεθόδους που προτιμούν άλλοι ανταγωνιστές. Η McDonald’s κυκλοφόρησε μια δήλωση για να απαντήσει στο παλιό ερώτημα: γιατί η McDonald’s Coke έχει διαφορετική γεύση; Αποδεικνύεται ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι τα συστατικά παραδίδονται χωριστά και αναμειγνύονται με μοναδικό τρόπο επί τόπου. Η δήλωση αναφέρει: “Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Coca-Cola έχει τόσο υπέροχη γεύση στα McDonald’s. Απλώς ακολουθούμε τις οδηγίες που έχει θέσει η Coca-Cola και λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι σερβίρουμε ένα υψηλής ποιότητας ρόφημα”.

    “Το νερό και το σιρόπι Coca-Cola προψύχονται πριν μπουν στο μηχάνημα με την αναλογία σιροπιού που έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπεται να λιώσει ο πάγος. Διατηρούμε επίσης το σύστημα αναψυκτικών μας κρύο, ώστε το ποτό σας να είναι πάντα δροσιστικό. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα ποτά μας πληρούν πάντα ένα χρυσό πρότυπο, φιλτράρουμε όλο το νερό πριν εισέλθει στα μηχανήματα”. Η διατήρηση της χαμηλής θερμοκρασίας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ανώτερων επιπέδων CO2, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει πιο ανθρακούχο.

   Ένας TikToker και πρώην υπάλληλος της McDonald’s ονόματι @evilglitterqueen μοιράστηκαν ένα βίντεο εν μέσω συζητήσεων στο Διαδίκτυο σχετικά με τη γεύση της Coca Cola που πωλείται στο εστιατόριο. Ισχυρίστηκαν ότι τα καλαμάκια είναι φτιαγμένα για να έχουν ένα συγκεκριμένο μήκος και πλάτος για να εξασφαλίσουν ότι περισσότερες φυσαλίδες γαργαλάνε τη γλώσσα σας όταν πίνετε την κόκα κόλα, ώστε να έχει ακόμα καλύτερη γεύση. Η McDonald’s λέει επ αυτού: “Υπάρχει και το καλαμάκι μας, είναι ελαφρώς πιο φαρδύ από ένα τυπικό καλαμάκι, ώστε όλη αυτή η γεύση της κόκας να μπορεί να ενισχυθεί”.

https://www.nytimes.com/2014/05/16/business/coke-and-mcdonalds-working-hand-in-hand-since-1955.html?_r=2

https://metro.co.uk/2024/01/01/coca-cola-mcdonalds-taste-much-better-20011557/?ito=newsnow-feed

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο