Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
11.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: Έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΑΠΘ και της ΑΠΣΙ Πίνδος

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚοτόπουλο ελεύθερης βοσκής: Έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΑΠΘ και της ΑΠΣΙ Πίνδος
spot_img

Το σύστημα ελεύθερης βοσκής βελτιώνει την απόδοση ανάπτυξης και ενισχύει την ποιότητα του κρέατος, προσφέροντας μια υψηλής διατροφικής αξίας πρόταση διατροφής, στον καταναλωτή.

Ανάμεσα στις καλύτερες επιστημονικές ανακοινώσεις που παρουσιάστηκαν από νέους ερευνητές στο 7ο Mediterranean Poultry Summit με χορηγό το British Poultry Science Journal, διακρίθηκε το έργο της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Παστέρ και την επιστημονική ομάδα ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ.

Τα ευρήματα της έρευνας με θέμα «Αντιοξειδωτική κατάσταση, απόδοση ανάπτυξης και ποιότητα κρέατος σε κοτόπουλα που εκτρέφονται με συμβατικές και εναλλακτικά συστήματα εμπορικής παραγωγής», αποδεικνύουν πως το σύστημα ελεύθερης βοσκής βελτιώνει την απόδοση ανάπτυξης, ενισχύει την ποιότητα του κρέατος και παρέχει καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο εμπορικό σύστημα παραγωγής. Επιπλέον, η προσθήκη φυτικών εκχυλισμάτων στη δίαιτα κοτόπουλου ελεύθερης βοσκής μπορεί να βελτιώσει την υγεία, την απόδοση και την ποιότητα του κρέατος, προσφέροντας μια υψηλής διατροφικής αξίας πρόταση διατροφής στον καταναλωτή. Η παρούσα έρευνα συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ελληνικούς εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΕΡΕΥΝΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

Ηγέτης στην έρευνα και στην καινοτομία στον κλάδο της πτηνοτροφίας της χώρας μας, η ΠΙΝΔΟΣ, υποστηρίζει τους νέους επιστήμονες, μετατρέποντας τη γνώση και τα ευρήματα σε γευστικά προϊόντα κοτόπουλου. Ταυτόχρονα υλοποιεί και αντίστοιχα έργα εφαρμοσμένης βιομηχανικής έρευνας, με αποτέλεσμα να έχει αναδειχτεί σε σημαντικό πυλώνα έρευνας και ανάπτυξης συνολικά  στον κλάδο της παραγωγής τροφίμων.

Η ΠΙΝΔΟΣ ο μεγαλύτερος Συνεταιρισμός στην Ελληνική Πτηνοτροφία, διαγράφοντας μια συνεχώς ανοδική πορεία στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά, έχει ως βασικό στόχο τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας και της διατροφικής αξίας των προϊόντων της, με σεβασμό στην  ασφάλεια του καταναλωτή αλλά και των πουλερικών.

Σχετικά με τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ»:

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», είναι ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός στην χώρα με 64 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική αγορά. Κινητήρια δύναμή της ΠΙΝΔΟΣ είναι οι περισσότεροι από 500 πτηνοτρόφοι του συνεταιρισμού. Με έδρα της το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η ΠΙΝΔΟΣ διαθέτει υπερσύγχρονες υποδομές και πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, ενώ ακολουθεί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. Σήμερα η ΠΙΝΔΟΣ κατέχει την ηγετική θέση στον κλάδο της πτηνοτροφίας, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Συντηρώντας πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας και στηρίζοντας έμμεσα χιλιάδες ακόμη θέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, η ΠΙΝΔΟΣ ενισχύει στην πράξη την εθνική οικονομία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια. Η ΠΙΝΔΟΣ, ένας υπερσύγχρονος συνεταιρισμός, ανταγωνιστικός διεθνώς, συνδυάζει την τεχνογνωσία αιχμής με την αμιγώς ελληνική ταυτότητα και παράδοση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο