Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

MEDITERRA: Χρυσή διάκριση Τεχνολογικής Καινοτομίας για την κρυοξήρανση

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνMEDITERRA: Χρυσή διάκριση Τεχνολογικής Καινοτομίας για την κρυοξήρανση
spot_img

Kρυοξήρανση είναι η μέθοδος αποξήρανσης προϊόντων υπό συνθήκες χαμηλής πίεσης και θερμοκρασίας.

Η MEDITERRA_mastihashop ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την βράβευσή της στον ετήσιο διαγωνισμό Healthy Food & Beverage Awards 2024 | Bio Food Awards 2024, στην κατηγορία Technology Innovation. Η εταιρεία έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τεχνολογικής Καινοτομίας για τα προϊόντα κρυοξήρανσης της σειράς Cultura Mediterra.

Kρυοξήρανση είναι η μέθοδος αποξήρανσης προϊόντων υπό συνθήκες χαμηλής πίεσης και θερμοκρασίας. Με την τεχνολογία αυτή, τα θρεπτικά συστατικά και η γεύση των συστατικών, παραμένουν αναλλοίωτα, ενώ αυξάνεται θεαματικά η διάρκεια ζωής των προϊόντων καθώς πλέον δεν απαιτείται αποθήκευση και μεταφορά με ψυγείο. Τα προϊόντα έχουν έως και 80% λιγότερο όγκο & βάρος ενώ για την ανασύστασή τους απαιτείται μόνο το νερό που έχει αφαιρεθεί.  

Η χρυσή διάκριση επιβραβεύει την επιδιωκόμενη στροφή της εταιρείας σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμους μεθόδους παραγωγής που στοχεύουν, μεσοπρόθεσμα, στην αλλαγή του παραγωγικού της αποτυπώματος.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Radisson Blu Park Hotel από την BOUSSIAS events. Τα βραβεία αποτελούν την μετεξέλιξη των Healthy Diet Awards, όπου για 4 συνεχόμενα έτη ανέδειξαν και επιβράβευσαν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή στην Ελλάδα. Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, παρευρέθηκαν στην τελετή, τιμώντας και επικροτώντας με την παρουσία τους την ποιότητα των 31 βραβευμένων υποψηφιοτήτων. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα