Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι ερευνητές εργάζονται πάνω σε μια πατάτα ανθεκτική στο κλίμα και στις ασθένειες

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΟι ερευνητές εργάζονται πάνω σε μια πατάτα ανθεκτική στο κλίμα και στις ασθένειες
spot_img

 Η αναζήτηση της “σούπερ πατάτας”.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McGill (Καναδάς) δημιούργησαν μια ολοκληρωμένη γενετική βάση δεδομένων που ονομάζεται «super pangenome» (σούπερ πανγονιδίωμα) για διάφορα είδη πατάτας , με στόχο τον εντοπισμό γενετικών χαρακτηριστικών που μπορούν να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα και τη διατροφική τους ποιότητα. Αυτή η εκτεταμένη γενετική βάση δεδομένων θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη πατατών ανθεκτικών στις ασθένειες και προσαρμοστικές στο κλίμα, ωφελώντας την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Ένα γονιδίωμα είναι το πλήρες σύνολο γενετικών οδηγιών ενός οργανισμού που είναι γνωστές ως αλληλουχία DNA, ενώ ένα πανγονιδίωμα στοχεύει να συλλάβει την πλήρη γενετική ποικιλομορφία μέσα σε ένα είδος και ένα υπερπανγονιδίωμα περιλαμβάνει επίσης πολλά είδη.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από τράπεζες γονιδίων στον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Περού, ενσωματώνοντας αλληλουχίες γονιδιώματος από 296 ποικιλίες πατάτας και 60 άγρια ​​είδη. Αυτό το εκτεταμένο σύνολο δεδομένων θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία ενός super spud για μια νέα γενιά πατατών , ενδεχομένως μέσω παραδοσιακής αναπαραγωγής ή επεξεργασίας γονιδίων.

Τα είδη της άγριας πατάτας προσφέρουν πολύτιμη γενετική ποικιλότητα που στερούνται οι καλλιεργούμενες ποικιλίες. Η μελέτη διερευνά επίσης την εξέλιξη της πατάτας και τα γενετικά της χαρακτηριστικά. Αυτή η έρευνα ευθυγραμμίζεται με ευρύτερες προσπάθειες για τη χαρτογράφηση των γονιδιωμάτων των καλλιεργειών για βελτιωμένη αναπαραγωγή και αντοχή στις ασθένειες .

Πηγή:https://www.safefoodadvocacy.eu/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα