Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία τροφίμων: Συνεχίζει να αυξάνεται η χρήση φυσικών χρωμάτων

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΒιομηχανία τροφίμων: Συνεχίζει να αυξάνεται η χρήση φυσικών χρωμάτων
spot_img

Η χρήση φυσικών χρωμάτων σε λανσαρίσματα τροφίμων και ποτών αυξάνεται παγκοσμίως, παρουσιάζοντας αύξηση +1% από έτος σε έτος σε σύγκριση με τα λανσαρίσματα του 2019 και του 2020. Το 2020, οι κορυφαίες κατηγορίες παγκόσμιων προϊόντων που εμπλουτίζονται με φυσικά χρώματα είναι στα αρτοποιεία (15%), τα ζαχαροπλαστεία (14%) και τα σνακ (12%). 

Το 2020, το χρώμα καραμέλας είναι το κορυφαίο συστατικό μεταξύ των παγκόσμιων λανσαρισμάτων τροφίμων και ποτών που εμπλουτίζονται με φυσικά χρώματα. 

Οι κορυφαίες θέσεις των παγκόσμιων νέων προϊόντων που εμπεριέχουν φυσικά χρώματα το 2020 είναι χωρίς πρόσθετα/συντηρητικά (12%), χωρίς γλουτένη (10%) και χορτοφαγικά (8%).

ΤΟΠ 3 ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  1. Γλυκά μπισκότα/μπισκότα
  2. Τούρτες – Αρτοσκευάσματα & Γλυκά
  3. Instant Noodle

Αντίθετα η χρήση ενζύμων σε ρόφιμα και ποτά μειώνεται παγκοσμίως, παρουσιάζοντας μείωση -3% από έτος σε έτος σε σύγκριση με το 2019 και το 2020. Το 2020, η κορυφαία κατηγορία παγκόσμιων λανσαρισμών προϊόντων στα οποία προστίθενται ένζυμα είναι τα γαλακτοκομικά και τα εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα (42%). Το 2020, η πυτιά είναι το κορυφαίο συστατικό μεταξύ των ενζύμων που παρακολουθούνται. Οι κορυφαίες θέσεις των προϊόντων που εμπλουτίστηκαν με ένζυμα το 2020 είναι προϊόντα με υψηλή/πηγή πρωτεΐνης (16%), χωρίς πρόσθετα/συντηρητικά (13%) και χωρίς γλουτένη (12%).

Πηγή: Innova Market Insights

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο