Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θάνατος 46χρονου από θερμοπληξία – Συνελήφθη ιδιοκτήτης ψησταριάς όπου εργαζόταν

ΑρχικήΝέαΘάνατος 46χρονου από θερμοπληξία - Συνελήφθη ιδιοκτήτης ψησταριάς όπου εργαζόταν
spot_img

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς στη Χαλκίδα που φέρεται να εργαζόταν ο 46χρονος ο οποίος είναι το πρώτο πιθανό θύμα θερμοπληξίας στην Εύβοια.

Αν και αρχικά είχε δημοσιευτεί ότι ο 46χρονος ήταν ντελιβεράς, ο πατέρας του, μιλώντας στο evima.gr, το διέψευσε. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της εστίασης Βασίλης Ευθυμίου, που διευκρίνισε ότι ο άντρας δεν ασκούσε αυτό το επάγγελμα.

Κατά πληροφορίες, ο 46χρονος ήταν γνωστός στους καταστηματάρχες της Χαλκίδας για τους οποίους έκανε μικροδουλειές και αφού δεν είχε σταθερή δουλειά δεν μπορεί να παρέμβει η Επιθεώρηση Εργασίας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είχε πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Το θύμα εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας «άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου». Του έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, πιθανή αιτία θανάτου είναι η «καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία».

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσκομίσθηκε στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, οι συγγενείς έκαναν κλήση στις 16:38 από περιοχή κοντά στο Λιμεναρχείο. Σε έξι λεπτά, το ασθενοφόρο πήγε στο σημείο του συμβάντος και παρέλαβε τον ασθενή, διακομίζοντάς τον άμεσα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οριστικές απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του αναμένεται ότι θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο