Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας – Ανοιχτή συνάντηση του αμπελοοινικού κλάδου

ΑρχικήΝέαΤο μέλλον της ελληνικής αμπελουργίας - Ανοιχτή συνάντηση του αμπελοοινικού κλάδου
spot_img

Στα τραπέζι ζητήματα κρίσιμης σημασίας για τον κλάδο.

Στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσής της ΕΔΟΑΟ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  προκειμένου να συζητηθούν θέματα κρίσιμης σημασίας του κλάδου. Η εκδήλωση στο πλαίσιο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη  23 Νοεμβρίου 2023 και ώρες από 10:00π.μ – 14:00μ.μ. στο ξενοδοχείο Electra Palace (N. Νικοδήμου 18-20 στην Πλάκα), με ώρα προσέλευσης 09.45 π.μ. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με την εκλογή νέου πρόεδρου 15:00-16:00 (αφορά μόνα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι :  

  • το μέλλον  της ελληνικής αμπελουργίας σε σχέση με τα οικονομικά αποτελέσματα των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων (Κώστας Ευσταθίου, Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ και  Παρασκευάς Κορδοπάτης, Διευθυντής ΚΕΟΣΟΕ),
  • οι  επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής( Δρ. Γιάννης Βογιατζής Πρόεδρος ΣΕΟ), Οινοτουρισμός ( Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου Πρόεδρος ΕΘΕΠΟ),  
  • επισήμανση οίνων ( Αλεξάνδρα Πετροπούλου ,Προϊσταμένη του τμήματος Αμπέλου και Οίνου του ΥΠΑΑΤ),  ολοκληρωμένα προγράμματα της ΕΔΟΑΟ (Κώστας Ευσταθίου ) ,
  • χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οίνων με Γεωγραφική Ένδειξη (Νίκος Ταβουλάρης ,Διευθυντής Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων),  
  • Greek Wine Academy ( Δρ. Γιάννης Βογιατζής) , πρόγραμμα ΟΙΝΟΒΙΟ ( Δρ. Πέτρος Α. Ταραντίλης Καθηγητής Ενόργανης Χημικής Ανάλυσης Φυσικών Προϊόντων),
  • Συνεργατικοί σχηματισμοί καινοτομίας INNOVINE CLUSTER:(Δρ. Δημήτρης Τάσκος, Ερευνητής Ινστιτούτου Αμπέλου (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Ξενοδοχείο Electra Palace (N. Νικοδήμου 18-20 στην Πλάκα), αίθουσα «Αλκυόνη».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο