Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To νέο βιβλίο του Ζ. Παπανικολάου για την Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαTo νέο βιβλίο του Ζ. Παπανικολάου για την Ασφάλεια Τροφίμων
spot_img

Κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσουν όσοι ασχολούνται με την ασφάλεια Τροφίμων.

Ο Γεωπόνος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων MSc, Αγροτικής Οικονομίας, PhD (Α.Π.Θ.) Ζαχαρίας Παπανικολάου παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο «Ασφάλεια Τροφίμων Βασικές Έννοιες Οικονομική Διάσταση και Κλιματική Αλλαγή» εκδόσεις ΔiΣΙΓΜΑ.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν από μη ασφαλή τρόφιμα, εκ των οποίων εκατομμύρια αρρωσταίνουν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο επειδή καταναλώνουν μη ασφαλή τρόφιμα. Η ασφάλεια τροφίμων, λοιπόν, σώζει πραγματικά ζωές. Η εφαρμογή πρακτικών που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων ενισχύει την υγεία του ατόμου και βελτιώνει την οικονομική ανάπτυξη της εκάστοτε περιοχής. Τόσο η ορθή εφαρμογή των επιστημονικών μελετών όσο και η δίκαιη επιβολή των κανονισμών επηρεάζουν την παραγωγή και τη διακίνηση ασφαλών τροφίμων. Το παρόν βιβλίο έχει σκοπό να αναλύσει ένα μέρος του συνόλου των παραμέτρων που σχετίζονται με την ασφάλεια τροφίμων και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσει κάποιος που ασχολείται με το αντικείμενο αυτό.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται:

  1. Ο παγκόσμιος πληθυσμός και παραγωγή τροφίμων
  2. Η οικονομία και ασφάλεια τροφίμων
  3. Ο COVID-19 και κίνδυνοι για την ασφάλεια τροφίμων
  4. Η κλιματική αλλαγή και ασφάλεια τροφίμων
  5. Η Salmonella, ασφάλεια τροφίμων και πρακτικές χειρισμού
  6. Η ασφάλεια τροφίμων στα φρούτα και τα λαχανικά
  7. Η υγιεινή τροφίμων

Μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία και από το Link https://disigma.gr/products/asfaleia-trofimon?variant=46874215022940

Ο Ζαχαρίας Παπανικολάου αποφοίτησε από το τμήμα Γεωπονίας της σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από τον τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ (2010) και διδακτορικού από τον τομέα Αγροτικής Οικονομίας του ΑΠΘ (2018).

Από το 2011 έως σήμερα, εργάζεται ως στέλεχος διοίκησης σε βιομηχανίες τροφίμων με διεθνή δράση και από το 2021 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Από το 2022, είναι διδάσκων στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα μικροβιολογίας τροφίμων, προβιοτικών, αγροτικής ανάπτυξης, διοίκησης αγροδιατροφικών επιχειρήσεων, διεθνούς εμπορίου, συμπεριφοράς καταναλωτών, σπατάλης τροφίμων, διαχείρισης απορριμμάτων τροφίμων και βιοοικονομίας, με δημοσιευμένο έργο σε έγκυρα διεθνή περιοδικά όπως: Journal of Food Science, International Journal of Globalisation and Small Business, New Medit, Studies in Business and Economics, International Journal of Business and Economic Sciences Applied Research και world.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερες από 40 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο