Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 2025
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τον Απρίλιο στη Ρώμη το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας χωρίς σύνορα

ΑρχικήΝέαΤον Απρίλιο στη Ρώμη το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας χωρίς σύνορα
spot_img

Στις 25 και 26 Απριλίου η Ιταλία θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα πίτσας χωρίς σύνορα, στο πλαίσιο της έκθεσης της Ρώμης “Roma Food Excel”, που είναι αφιερωμένη στον τομέα των τροφίμων και του κρασιού και που έχει προγραμματιστεί από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2022 στο Fiera Roma.

Η πρώτη μέρα ξεκινά με τον διαγωνισμό πίτσας σε ταψί, σε φτυάρι, στρογγυλή με πλάστη, πίτσα με τέσσερα χέρια, πίτσα έκπληξη και πίτσα freestyle (ατομική και ομαδική). Η δεύτερη μέρα συνεχίζεται με κλασική πίτσα, ναπολιτάνικη πίτσα, πίτσα με το μέτρο και τον διαγωνισμό freestyle πίτσας (ατομική και ομαδική).

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους τους παρασκευαστές πίτσας που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι εγγραφές άνοιξαν στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη από τις πρώτες μέρες έχει δει πολλές συμμετοχές. Θα είναι δυνατή η εγγραφή, με την επιφύλαξη εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων, έως τις 4 Μαρτίου 2022. Την Τρίτη 26 Απριλίου, με τη λήξη των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων. Τα πιστοποιητικά συμμετοχής θα δοθούν σε κάθε αγωνιζόμενο και θα απονεμηθούν οι 3 πρώτοι που κατατάσσονται για κάθε κατηγορία. Επίσης θα γίνει η ανάθεση «ειδικών βραβείων» και ο σεφ πίτσας που θα ανέβει στο βάθρο για τις κατηγορίες τηγάνι, φτυάρι, με το μέτρο, πίτσα με τέσσερα χέρια, πίτσα έκπληξη, κλασική, ναπολιτάνικη και στρογγυλή με πλάστη (άρα κάθε νέος πρωταθλητής του κόσμου για κάθε κατηγορία) θα εισέλθει στον τελικό του Master Pizza Champion.

Πηγή: efa news.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο