Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τροφική δηλητηρίαση σε κηδεία – 200 άτομα αρρώστησαν από τα κεράσματα της οικογένειας του θανόντος

ΑρχικήΝέαΤροφική δηλητηρίαση σε κηδεία - 200 άτομα αρρώστησαν από τα κεράσματα της οικογένειας του θανόντος
spot_img

Οι αρχές αναζητούν την ακριβή αιτία της δηλητηρίασης

Περίπου 200 άνθρωποι αρρώστησαν από τροφική δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση σνακ κατά τη διάρκεια κηδείας στην περιοχή Γκολαγκάτ του Ασάμ στην Ινδία, δήλωσαν οι αρχές της χώρας την Κυριακή.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, οι καλεσμένοι σερβιρίστηκαν με παραδοσιακό «jalpan» (σνακ με φουσκωμένο ρύζι και κρέμα) κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. “Οι άνθρωποι στη συνέχεια παραπονέθηκαν για πόνο στο στομάχι, κεφαλαλγία, εμετό και αδυναμία στην κίνηση. Συνολικά 53 άτομα εισήχθησαν αμέσως σε κέντρα Υγείας της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη: Carrefour: Έκθεση – κόλαφος της Διεθνούς Αμνηστίας για τις συνθήκες εργασίας στο franchise της Σαουδικής Αραβίας

Από αυτούς, δύο στάλθηκαν στο Ιατρικό Κολλέγιο και το Νοσοκομείο Jorhat καθώς έχρηζαν εντατικής θεραπείας.

Τα υπόλοιπα περίπου 150 άτομα, που έχουν παρουσιάσει ελαφρά συμπτώματα, βρίσκονται στα σπίτια τους και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται.

Διαβάστε ακόμη: Φρέσκα κρεμμυδάκια μολυσμένα με σαλμονέλα – Ανάκληση μεγάλων ποσοτήτων του λαχανικού σε ΗΠΑ και Καναδά

Επιθεωρητές τροφίμων έχουν μεταφερθεί στην περιοχή για να εξετάσουν τα ακριβή αίτια της μαζικής δηλητηρίασης. Μάλιστα στο χωριό στήθηκε ιατρικός καταυλισμός στο χωριό για να δίνει τις πρώτες βοήθειες στους ασθενείς.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο