Και πως μπορείτε να το αποθηκεύσετε με ασφάλεια.
Καθώς μπαίνουμε και επίσημα στην εποχή των ζεστών συνταγών, υπάρχουν πολλές ακόμη χρήσεις για το τυρί κρέμα. Η ήπια, αλλά πικάντικη γεύση του συνδυάζεται υπέροχα τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές παρασκευές, από κέικ μέχρι ντιπ.
Ωστόσο, αν έχετε μαγειρέψει ή ψήσει ποτέ στο παρελθόν με τυρί κρέμα, τότε γνωρίζετε ότι πολλές συνταγές απαιτούν να μαλακώσει. Αυτό συνήθως απαιτεί να αφήσετε το γαλακτοκομικό προϊόν έξω στον πάγκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά πόσο ακριβώς πρέπει να αφήνετε το τυρί κρέμα έξω από το ψυγείο με ασφάλεια;
Σύμφωνα την Abbey Thiel, PhD, επιστήμονα τροφίμων «Το τυρί κρέμα δεν πρέπει να μένει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Μετά από αυτό, τα βακτήρια μπορεί να αρχίσουν να αναπτύσσονται γρήγορα, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφιμογενών ασθενειών. Αν το δωμάτιο είναι πιο ζεστό, όπως πάνω από 32°C, θα πρέπει να το ξαναβάλουμε στο ψυγείο μέσα σε μία ώρα».
Το τυρί κρέμα που έχει παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο χρόνο από αυτές τις οδηγίες θα πρέπει να απορρίπτεται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τροφιμογενούς ασθένειας. «Τα επιβλαβή βακτήρια μπορεί να μην είναι ορατά ή να μην επηρεάζουν τη γεύση, αλλά μπορεί να σας αρρωστήσουν», προσθέτει η Thiel.
Πώς να αποθηκεύετε με ασφάλεια το τυρί κρέμα
Εκτός από το να ξέρετε πότε πρέπει να το πετάξετε, η ασφαλής αποθήκευση του τυριού κρέμα είναι αρκετά απλή. «Επανασφραγίστε και επιστρέψτε το προϊόν στο ψυγείο αμέσως μετά το σερβίρισμα ή τη χρήση. Διατηρήστε το στο ψυγείο σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου 4°C ανά πάσα στιγμή», συμβουλεύει η ιστοσελίδα του Philadelphia Cream Cheese.
Ο κορυφαίος παραγωγός τυριού κρέμας συνιστά επίσης να χρησιμοποιείτε το προϊόν σας εντός 10 ημερών από το άνοιγμα ή μέχρι την ημερομηνία αγοράς που αναγράφεται στη συσκευασία του – όποια από τις δύο έρθει πρώτη.
Η Thiel προσθέτει ότι το τυρί κρέμα μπορεί να καταψυχθεί για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του, αλλά τόσο η ίδια όσο και η ιστοσελίδα του Philadelphia προειδοποιούν ότι το αποψυγμένο προϊόν δεν θα είναι τόσο γευστικό όσο το φρεσκοαγορασμένο. «Η κατάψυξη μπορεί να αλλάξει την υφή του, καθιστώντας το πιο εύθρυπτο και λιγότερο λείο όταν αποψυχθεί», υποστηρίζει η Thiel.