Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βέλγιο: Η κρίση χτυπάει τις τηγανιτές πατάτες

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒέλγιο: Η κρίση χτυπάει τις τηγανιτές πατάτες
spot_img

Στα ύψη η τιμή μιας μερίδας τηγανητές πατάτες

H κρίση χτυπά και την τιμή στις πατάτες (frites όπως τις ονομάζουν), σήμα κατατεθέν του Βελγίου. Το Βέλγιο είναι τόσο περήφανο για την κληρονομιά του ως δημιουργός των τηγανητών πατατών, που ζήτησε από την UNESCO να προσθέσει το πιάτο, στη λίστα των πολιτιστικών θησαυρών του Βελγίου το 2017, όπως και έγινε.

«Το φυσικό αέριο αυξήθηκε, τα λίπη αυξήθηκαν, οι σάλτσες αυξήθηκαν πάρα πολύ. Έτσι έπρεπε να κάνουμε κάτι, ακόμα κι αν μείναμε αρκετά χαμηλά», αναφέρει ο διευθυντής καταστήματος με πατάτες μιλώντας στο δίκτυο rtl.

Από την πλευρά του ο Μπερνάρ Λεφέβρ, πρόεδρος της εθνικής ένωσης καταστημάτων με πατάτες, σημείωσε ότι «φέτος η αύξηση στα έλαια και τα λίπη είναι πάνω κάτω 40% με 50%». Αυτή τη στιγμή, οι τιμές κυμαίνονται περίπου από 1,30 ευρώ μέχρι 3,50 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της συσκευασίας που επιλέγει κάποιος. Ωστόσο, εκτιμάται ότι θα υπάρξει άνοδος. Όσο για το πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι καταναλωτές, οι απόψεις διίστανται.

«3,50 ευρώ ή 3,80 ευρώ, αλλά όχι παραπάνω», λέει ένας καταναλωτής στο rtl, ενώ κάποιος άλλος θα πλήρωνε ακόμη και 6 ευρώ, ποσό που θεωρεί υπερβολικό τρίτος καταναλωτής.

Να σημειωθεί ότι ένας Βέλγος καταναλώνει κατά μέσο όρο 16 κιλά πατάτες το χρόνο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο