Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή

ΑρχικήΝέαΒουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή
spot_img

Το πλαίσιο για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis, και την υποθαλάσσια παλαίωση οίνου.

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή για ψήφιση το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την προστασία του καταναλωτή.

Συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου έχει τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/1828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2020 “σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών και για την κατάργηση της οδηγίας 2009/22/ΕΚ”, ενίσχυση της προστασίας των καταναλωτών, ρυθμιστικό πλαίσιο για την παλαίωση οίνων και άλλες επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων επιπλέον συμπληρωματικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία του λιανεμπορίου, τις διαφημίσεις στο διαδίκτυο, την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis, και την υποθαλάσσια παλαίωση οίνου.

Με το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, εισάγονται ρυθμίσεις που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ιδίως με την παροχή πρόσθετων αυτόματων υπηρεσιών για τα υποκαταστήματα αλλοδαπών εταιρειών μέσω της Υπηρεσίας μιας Στάσης (e-ΥΜΣ) και επιμέρους διορθωτικές παρεμβάσεις στην εταιρική και επιμελητηριακή νομοθεσία, σε θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες και τη στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και τον ορισμό της ως εθνικής αρχής για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/1925 (Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο