Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μπύρα: Σε ποια ηλικία πρέπει να την κόψετε – Το λέει νευρολόγος

ΑρχικήΝέαΥγείαΜπύρα: Σε ποια ηλικία πρέπει να την κόψετε - Το λέει νευρολόγος
spot_img

Οι κίνδυνοι της κατάχρησης αλκοόλ.

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και απολαυστικά ποτά παγκοσμίως. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και υπευθυνότητα, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και εξάρτηση.

Σύμφωνα με τον γνωστό νευρολόγο Richard Restak στο βιβλίο του «The Complete Guide to Memory: The Science of Strengthening Your Mind», η υπερβολική κατανάλωση μπύρας μπορεί να προκαλέσει απώλεια μνήμης, πνευματική φθορά ή άνοια. Ο γιατρός εξηγεί ότι για την αποφυγή τέτοιων ασθενειών θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς δεν διαφοροποιεί τις διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου και είναι μια «πολύ ασθενής νευροτοξίνη» που επηρεάζει την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων.

Ο Dr. Restak επισημαίνει ότι είναι ζωτικής σημασίας μόλις φτάσετε τα 65 έτη, να το κάνετε με υγεία, χωρίς να πίνετε αλκοόλ, καθώς από αυτή την ηλικία και μετά, ο οργανισμός χάνει νευρώνες με επιταχυνόμενο ρυθμό και μπορεί να επιταχύνει τη νοητική φθορά: «Είναι απαραίτητο να απέχετε από το αλκοόλ σε ένα στάδιο της ζωής όπου η διατήρηση των νευρώνων είναι ζωτικής σημασίας».

Ο νευρολόγος διαβεβαιώνει ότι η κατανάλωση μπύρας «μπορεί να είναι επικίνδυνη για τους ηλικιωμένους», καθώς η προοδευτική βλάβη είναι πραγματική και οι επιπτώσεις της μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνες σε ηλικιωμένα άτομα.

Το μήνυμα υποστηρίζεται από το NHS, το οποίο αναφέρει ότι κατάχρηση αλκοόλ είναι όταν πίνετε με τρόπο που είναι επιβλαβής ή όταν είστε εξαρτημένοι. Για να διατηρηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία από το αλκοόλ σε χαμηλά επίπεδα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συνιστάται να μην πίνουν τακτικά περισσότερες από 14 μονάδες την εβδομάδα.

Ο ιστότοπος του NHS αναφέρει: «Το αλκοόλ είναι μια τοξική χημική ουσία που μπορεί να έχει ένα ευρύ φάσμα αρνητικών επιπτώσεων σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματός σας. Οι επιπτώσεις του αλκοόλ μπορεί να ποικίλλουν. Μερικές φορές αισθάνεστε τις επιπτώσεις σχεδόν αμέσως. Άλλες φορές αυτό μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο και μπορεί να γίνει αφού έχετε πιει μερικά ποτά».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο