Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥπΑΑΤ: Αυξήθηκε στο 96,60% το ποσοστό απορρόφησης των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020

ΑρχικήΝέαΥπΑΑΤ: Αυξήθηκε στο 96,60% το ποσοστό απορρόφησης των Ευρωπαϊκών Πόρων του ΕΠΑλΘ 2014-2020
spot_img

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινήθηκε το ποσοστό απορρόφησης των Ενωσιακών πόρων για το έτος 2021 που αφορά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 (ΕΠΑλΘ 2014-2020).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Πιστοποίησης, θα αφορά σε 10.452.350,96 € συνεισφοράς του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ).

Αντίστοιχα, η κάλυψη του ετήσιου στόχου απορρόφησης – αθροιζόμενη στα έξι (6) προηγούμενα αιτήματα – ανέρχεται σε 55.251.758,51 € συνεισφοράς ΕΤΘΑ (εκ των 57.194.904,37 € του στόχου), το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 96,60 % το δε υπόλοιπο αντιστοιχεί σε 1.943.145,86 € συνεισφοράς ΕΤΘΑ.

Σημειώνεται ότι από τα 57.194.904,37 € του στόχου, τα 45.602.660,37€ αφορούν στον στόχο του 2021(που καλύφθηκε κατά 100%) και τα 11.592.244 € αφορούν στο υπόλοιπο του στόχου του 2020 το οποίο δεν είχε αποδεσμευτεί κατόπιν αποδοχής από την ΕΕ του αιτήματος εξαίρεσης που υποβλήθηκε από την Αρμόδια Διαχειριστική Αρχή.

Παρά τη σωρεία προβλημάτων και δυσκολιών που ανέκυψαν, καθώς και το γεγονός ότι επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε απορρόφηση το συγκεκριμένο ποσοστό απορρόφησης αποτελεί σημαντική επιτυχία, αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμου Κεδίκογλου. 

Τέλος, στην επίτευξη του στόχου συνέβαλαν καθοριστικά ο Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Μπαγινέτας υπό την προηγούμενη ιδιότητα του,  και τα αρμόδια στελέχη της ΕΥΔΕΠΑλΘ και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών (Γ.Δ.Ο.Υ.). 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο