Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπολείμματα τροφίμων: Ποια νοικοκυριά παίρνουν «άριστα» στη διαχείριση

ΑρχικήΟικιακάΚαταναλωτήςΥπολείμματα τροφίμων: Ποια νοικοκυριά παίρνουν «άριστα» στη διαχείριση
spot_img

Οι παράγοντες που συμβάλουν στην σπατάλη τροφίμων.

Τα υπολείμματα γευμάτων αποτελούν σημαντικό συστατικό των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων. Ωστόσο, υπάρχει περιορισμένη κατανόηση των συμπεριφορών διαχείρισης υπολειμμάτων τροφίμων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων σε οικιακά περιβάλλοντα.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference διαχώρισε τα νοικοκυριά με χαρακτηριστικές συμπεριφορές που σχετίζονται με τη διαχείριση υπολειμμάτων γευμάτων. Τα δεδομένα για τα υπολείμματα γευμάτων και τις συμπεριφορές διαχείρισης τροφίμων συλλέχθηκαν χρησιμοποιώντας μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο σε 1.728 νοικοκυριά στην Αυστραλία.

Οι ερευνητές εντόπισαν δύο ετερογενείς ομάδες νοικοκυριών σχετικά με τη διαχείριση των υπολειμμάτων γευμάτων, τους «Αυτόνομους αποταμιευτές» (59% του δείγματος) και τους «Αφελείς απορρίπτοντες» (41% του δείγματος). Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι αναποτελεσματικές συμπεριφορές μαγειρέματος και αποθήκευσης οδηγούν στην απόρριψη μαγειρεμένων γευμάτων.

Οι « αφελείς απορρίπτοντες» απορρίπτουν τα υπολείμματα γευμάτων είτε αμέσως είτε μετά την αποθήκευσή τους επειδή δεν έχουν επαρκείς μαγειρικές δεξιότητες για να επανατοποθετήσουν τα υπολείμματα ή να κρίνουν την ασφάλεια των τροφίμων μετά την αποθήκευση τους. Δεν έχουν επίσης δεξιότητες προγραμματισμού γευμάτων. Αντίθετα, οι «Αυτόνομοι αποταμιευτές» επέδειξαν αποτελεσματικές μαγειρικές δεξιότητες και συμπεριφορές αποθήκευσης. Διάβασαν και ακολούθησαν τις οδηγίες αποθήκευσης και μερίδας γευμάτων. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για εξατομικευμένες παρεμβάσεις που στοχεύουν καταναλωτές με χαμηλή γνώση μαγειρικής και αποθήκευσης για να συμβάλουν στη συνολική ελαχιστοποίηση της σπατάλης τροφίμων.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο