Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυτό είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε στο ξεφλούδισμα του μάνγκο

ΑρχικήΟικιακάΑυτό είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε στο ξεφλούδισμα του μάνγκο
spot_img

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μάνγκο είναι ένα κορυφαίο φρούτο, αλλά το ξεφλούδισμα του μπορεί να είναι ένας εφιάλτης.

Το μάνγκο, ένα από τα πιο απολαυστικά φρούτα, ξεχωρίζει για τη γλυκιά και ζουμερή σάρκα του. Παρά τη δημοφιλία του, η διαδικασία του ξεφλουδίσματος μπορεί να φανεί δύσκολη για πολλούς.

Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος να διευκολύνει κανείς αυτή τη διαδικασία, χωρίς να χάνεται πολύτιμο μέρος του φρούτου. Ένας δημοφιλής λογαριασμός στο TikTok με το όνομα Casa Tips, που είναι γνωστός για τις έξυπνες μαγειρικές λύσεις του, μοιράστηκε ένα εύκολο κόλπο για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μάνγκο.

https://www.tiktok.com/@casa_tips/video/7221893486302285061?is_from_webapp=1&sender_device=pc
@Casa_tips

Σύμφωνα με το βίντεο που δημοσιεύθηκε, το μυστικό βρίσκεται στη χρήση ενός αποφλοιωτή φρούτων, όπως αυτός που χρησιμοποιούμε για τις πατάτες. Ο συγκεκριμένος τρόπος εξασφαλίζει ότι αφαιρείται μόνο η λεπτή φλούδα, αφήνοντας τη σάρκα ανέπαφη. Το αποτέλεσμα; Περισσότερο φρούτο για κατανάλωση και λιγότερα απόβλητα. Ο δημιουργός του βίντεο προσθέτει ότι με αυτή τη μέθοδο «δεν θα σπαταλήσετε τους μισθούς σας» και ενθαρρύνει τους θεατές να το δοκιμάσουν.

Εκτός από το ξεφλούδισμα, το Casa Tips δείχνει πώς να κόβετε το μάνγκο σε μικρές φέτες, χρησιμοποιώντας την πλευρά του αποφλοιωτή, δημιουργώντας κομμάτια που μοιάζουν με πατατάκια. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο διευκολύνει την προετοιμασία του φρούτου αλλά την καθιστά και διασκεδαστική, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Παρά την υπέροχη γεύση του μάνγκο, είναι σημαντικό να καταναλώνεται με μέτρο, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα ζάχαρης. Ο Dr. Michael Mosley, σε παλαιότερες συμβουλές του για τη διατροφή, τόνισε ότι ένα μάνγκο μπορεί να περιέχει έως και 45 γραμμάρια ζάχαρης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο