Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, 2024
13 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακάλυψη: Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μορφή βουτύρου που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και κυτταρικής οξείδωσης

ΑρχικήΝέαΥγείαΑνακάλυψη: Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μορφή βουτύρου που μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και κυτταρικής οξείδωσης
spot_img

Μια υγιεινή εναλλακτική λύση στο βούτυρο και τη μαργαρίνη

Ομάδες ερευνητών από το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας του Δικτύου (CIBER), το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα και το Κέντρο Ενέργειας, Περιβαλλοντικής και Τεχνολογικής Έρευνας (CIEMAT) ανέπτυξαν μια νέα φόρμουλα επάλειψης που αποτελείται κατά 75% από EVOO και περιλαμβάνει μόνο φυτικά προϊόντα, κατάλληλα για vegans.

Η νέα αυτή σύνθεση είναι ιδανική για μαγειρικά παρασκευάσματα που απαιτούν στερεά λίπη, τα οποία είναι συνήθη στις δυτικές χώρες και αναμένεται ως εκ τούτου να διευκολύνουν την ενσωμάτωσή του EVOO στη δυτική δίαιτα.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Physiology and Biochemistry, διεξήχθη σε ποντίκια και έδειξε ότι μειώθηκε ο κίνδυνος αγγειακής νόσου και η κυτταρική οξείδωση εκείνων που έλαβαν εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε στερεή μορφή, σε σύγκριση με βούτυρο και άλλα παρεμφερή. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν επίσης ότι, σε αρσενικά με την ίδια κατανάλωση τροφής, υπήρξε σημαντική μείωση του σωματικού βάρους μετά από 10 εβδομάδες διατροφικής παρέμβασης, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πειράματος.

Η ομάδα επεσήμανε ότι αυτή η πρόταση θα ήταν επίσης κατάλληλη για vegan και χορτοφάγους, που δεν καταναλώνουν βούτυρο και πολλά είδη μαργαρίνης, καθώς μπορεί να περιέχει ίχνη προϊόντων ζωικής προέλευσης και ότι η σύνθεσή της δεν περιλαμβάνει τη χρήση συντηρητικών, πρόσθετων και τυποποιημένα αλλεργιογόνα.

Όπως τόνισε ο Jesús de la Osada, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα και επικεφαλής της ομάδας CIBERobn, «τα μόνα συστατικά είναι το EVOO και το βούτυρο κακάο, και τα δύο προϊόντα βιολογικής προέλευσης και χωρίς χημική μετατροπή υδρογόνωσης που παράγει τρανς λιπαρά οξέα».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η απάτη του κεφίρ – Έρευνα ξεμπροστιάζει μεγάλες εταιρείες παρασκευής που πουλάνε απλό γάλα ως κεφίρ!

Είναι ζυμωμένο με σπόρους κεφίρ, το κεφίρ που πωλείται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;

Γάλα μολυσμένο με γρίπη των πτηνών: Και νέα ανάκληση

Δείτε τι θα μας συμβεί αν καταναλώσουμε μολυσμένο με H5N1 γάλα

Νέο αμφιλεγόμενο πρόσθετο σε γαλακτοκομικά – Απειλές για μποϊκοτάζ μεγάλων σουπερμάρκετ

Η χρήση πρόσθετου στις ζωοτροφές αγελάδων για μείωση του μεθανίου έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο