Ενώ τα τρία συστατικά παρέχουν τεράστιες ποσότητες ωφέλιμων συστατικών από μόνα τους, η «πραγματική μαγεία προέρχεται από το πάντρεμα και των τριών μαζί!
Μια μικρή πόλη στην ακτή της Κόστα Ρίκα καταγράφει τεράστιο αριθμό κατοίκων να ζουν πάνω από 100, και αυτό μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση τριών τροφίμων κάθε μέρα.
Ο ερευνητής της μακροζωίας Dan Buettner ψάχνει εδώ και δεκαετίες το πώς οι άνθρωποι που ζουν σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι σε θέση να ζήσουν μετά την ηλικία των 100 ετών. Σε μια αποστολή του στη Nicoya, της Κόστα Ρίκα, διαπίστωσε ότι οι αιωνόβιοι ντόπιοι τρώνε κυρίως καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και κολοκυθόσουπα!
Όπως εξηγεί στη σειρά του Netflix Live to 100: Secrets of the Blue Zones, «Το καλαμπόκι, που παρασκευάζεται συχνά με τη μορφή τορτίγιας, είναι μια παραδοσιακή βάση της διατροφής και τα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Απελευθερώνει επίσης νιασίνη, η οποία είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Τα μαύρα φασόλια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στον καθαρισμό του παχέος εντέρου». Το τρίτο τρόφιμο, η κολοκυθόσουπα επίσης είναι «είναι καλή πηγή βιταμινών Α, Β και C και είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως κάλιο και μαγνήσιο».
Ενώ τα τρία συστατικά παρέχουν όλα τεράστιες ποσότητες ωφέλιμων συστατικών από μόνα τους, ο Dan είπε ότι η «πραγματική μαγεία προέρχεται από το πάντρεμα φασολιών, κολοκύθας και καλαμποκιού μαζί».
Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της δίαιτας έναντι άλλων πηγών αμινοξέων είναι ότι το κρέας, το ψάρι και τα αυγά περιέχουν επίσης χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά, ενώ η δίαιτα αυτών των τριών συστατικών «παρέχει όλα τα αμινοξέα χωρίς χοληστερόλη και κορεσμένα λίπη.»