Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τρώνε τρία ίδια τρόφιμα κάθε μέρα και περνούν τα 100!

ΑρχικήΝέαΤρώνε τρία ίδια τρόφιμα κάθε μέρα και περνούν τα 100!
spot_img

Ενώ τα τρία συστατικά παρέχουν τεράστιες ποσότητες ωφέλιμων συστατικών από μόνα τους, η «πραγματική μαγεία προέρχεται από το πάντρεμα και των τριών μαζί!

Μια μικρή πόλη στην ακτή της Κόστα Ρίκα καταγράφει τεράστιο αριθμό κατοίκων να ζουν πάνω από 100, και αυτό μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση τριών τροφίμων κάθε μέρα.

Ο ερευνητής της μακροζωίας Dan Buettner ψάχνει εδώ και δεκαετίες το πώς οι άνθρωποι που ζουν σε ορισμένα μέρη του κόσμου είναι σε θέση να ζήσουν μετά την ηλικία των 100 ετών. Σε μια αποστολή του στη Nicoya, της Κόστα Ρίκα, διαπίστωσε ότι οι αιωνόβιοι ντόπιοι τρώνε κυρίως καλαμπόκι, μαύρα φασόλια και κολοκυθόσουπα!

Η μικρή κοινότητα της Κόστα Ρίκα που τρώει τα ίδια τρία συστατικά κάθε μέρα

Όπως εξηγεί στη σειρά του Netflix Live to 100: Secrets of the Blue Zones, «Το καλαμπόκι, που παρασκευάζεται συχνά με τη μορφή τορτίγιας, είναι μια παραδοσιακή βάση της διατροφής και τα φασόλια είναι μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων, πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Απελευθερώνει επίσης νιασίνη, η οποία είναι γνωστό ότι βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Τα μαύρα φασόλια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν στον καθαρισμό του παχέος εντέρου». Το τρίτο τρόφιμο, η κολοκυθόσουπα επίσης είναι «είναι καλή πηγή βιταμινών Α, Β και C και είναι πλούσιο σε μέταλλα, όπως κάλιο και μαγνήσιο».

Ενώ τα τρία συστατικά παρέχουν όλα τεράστιες ποσότητες ωφέλιμων συστατικών από μόνα τους, ο Dan είπε ότι η «πραγματική μαγεία προέρχεται από το πάντρεμα φασολιών, κολοκύθας και καλαμποκιού μαζί».

Ο ερευνητής της μακροζωίας Dan Buettner

Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της δίαιτας έναντι άλλων πηγών αμινοξέων είναι ότι το κρέας, το ψάρι και τα αυγά περιέχουν επίσης χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά, ενώ η δίαιτα αυτών των τριών συστατικών «παρέχει όλα τα αμινοξέα χωρίς χοληστερόλη και κορεσμένα λίπη.»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο