Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τα χορτοφαγικά γεύματα σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓιατί είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τα χορτοφαγικά γεύματα σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων
spot_img

Όταν οι συνθήκες δεν είναι για… απρόοπτα!

Η Jinal Patel, διαιτολόγος στο Νοσοκομείο Zynova Shalby της Βομβάης, υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να αποφεύγεται η κατανάλωση μη χορτοφαγικών τροφίμων κατά τη διάρκεια της πτήσης, ειδικά σε 
πτήσεις μεγάλων αποστάσεων .

«Η ατμόσφαιρα στο αεροπλάνο μπορεί να είναι άνυδρη. Η κυκλοφορία του αέρα στο αεροπλάνο μπορεί να αφυδατώσει το σώμα σας, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να πίνουν πολύ νερό με την ανησυχία ότι θα πρέπει να επισκέπτονται την τουαλέτα πολύ συχνά», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον Patel, η κατανάλωση κρέατος ή μη χορτοφαγικών γευμάτων, τα οποία είναι πιο δύσκολα αφομοιώσιμα σε σύγκριση με άλλες επιλογές τροφίμων, μπορεί να επιδεινώσει την αφυδάτωση και παράλληλα να προκαλέσει δυσφορία. «Τα γεύματα που σερβίρονται στις πτήσεις είναι συχνά μαζικής παραγωγής και περιέχουν υπερβολικές ποσότητες νατρίου και συντηρητικών, ειδικά τα πιάτα που δεν είναι χορτοφαγικά. Αυτό μπορεί εύκολα να αναστατώσει το στομάχι σας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν γαστρεντερικά προβλήματα όπως αέρια, φούσκωμα και δυσπεψία», υπστηρίζει η Patel.

«Αποφύγετε να τρώτε πιο βαριά γεύματα που περιέχουν υπερβολική ποσότητα ή λιπαρές σάλτσες που μπορεί να διαταράξουν το πεπτικό σας σύστημα . Αντίθετα, δοκιμάστε να τρώτε πιο ελαφριά φαγητά που μπορεί να είναι εύπεπτα και να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι», συμπληρώνει.

Η κατανάλωση τροφών σε μικρότερες μερίδες μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη σε τέτοιες συνθήκες καθώς βοηθά να μην εκδηλωθούν στομαχικές διαταραχές και μειώνει τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών στην υγεία.

Δείτε επίσης: Η διατροφική συνήθεια που κάνει τους Ιάπωνες να ζουν περισσότερο

Δείτε επίσης: Ανακλήθηκαν πάνω από 3000 κιβώτια με κολοκυθάκια λόγω listeria

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.

Μπορούμε να πάρουμε βιταμίνες μέσω της αναπνοής;

Επιστήμονες ανέδειξαν ότι η αναπνοή συμπληρώνει τη διατροφή μας με βασικά θρεπτικά συστατικά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο