Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
1.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι μισοί παχύσαρκοι που χάνουν βάρος το ξαναπαίρνουν μέσα σε πέντε χρόνια; – Η σημασία της όψης του φαγητού

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓιατί οι μισοί παχύσαρκοι που χάνουν βάρος το ξαναπαίρνουν μέσα σε πέντε χρόνια; - Η σημασία της όψης του φαγητού
spot_img

“ Οι επιστήμονες του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα δείχνουν ότι οι ασυνείδητες νευρικές διεργασίες μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της διατροφικής συμπεριφοράς

 Γιατί περίπου οι μισοί από τους παχύσαρκους, που λαμβάνουν διατροφική καθοδήγηση επιστρέφουν στο αρχικό τους βάρος μέσα σε πέντε χρόνια; Γιατί, ενώ η παχυσαρκία είναι μια από τις κύριες παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρκινογένεση, οι διατροφικές συμβουλές δεν συμβάλουν πάντα στην αντιμετώπιση της; Γιατί η  βοήθεια από διατροφολόγους, συχνά στέφεται με αποτυχία; Mήπως η εξήγηση, δεν πρέπει να αναζητηθεί μόνο στις συνειδητές νευρικές διεργασίες, τις οποίες στοχεύει η διατροφική καθοδήγηση, αλλά και στις ασυνείδητες νευρικές διεργασίες;  

 Στην αναζήτηση της απάντησης, οι επιστήμονες του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα απέδειξαν  ότι οι οπτικές ενδείξεις τροφής μπορούν να επηρεάσουν τη διατροφική συμπεριφορά ακόμα και όταν δεν το συνειδητοποιούμε…

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Takahiro Yoshikawa από το Graduate School of Medicine του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα ανακάλυψε ότι στην κάτω μετωπιαία έλικα, μια περιοχή του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου που ελέγχει τη διατροφική συμπεριφορά, η νευρική δραστηριότητα ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο σε οπτικά ερεθίσματα τροφίμων ή εικόνες τροφίμων, ανάλογα με το αν αυτές οι εικόνες παρουσιάζονται συνειδητά ή ασυνείδητα.

Από μόνο του το εύρημα δεν αρκεί για να ερμηνεύσει πλήρως τις διατροφικές συμπεριφορές. Ωστόσο  δείχνει ότι η διατροφική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς να ληφθούν υπόψη τόσο οι ασυνείδητες όσο και οι συνειδητές νευρικές διεργασίες. «Εάν μπορούμε να μάθουμε περισσότερα σε μελλοντική έρευνα για το πώς η διατροφική συμπεριφορά ελέγχεται από ασυνείδητες νευρικές διεργασίες, μπορούμε να συνδυάσουμε αυτή την κατανόηση με την τρέχουσα γνώση μας για τις συνειδητές νευρικές διεργασίες για να αναπτύξουμε πιθανώς πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη ρύθμιση της διατροφικής συμπεριφοράς», δήλωσε ο καθηγητής Yoshikawa.

  • Το OMU Osaka Metropolitan University είναι ένα νέο δημόσιο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022, το οποίο δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση μεταξύ του Πανεπιστημίου της πόλης της Οσάκα και του Πανεπιστημίου της Νομαρχίας της Οσάκα.

  • Πηγή: https://www.eurekalert.org/

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσα φυτοφάρμακα έχει το Ελληνικό μέλι; Επιστημονική μελέτη του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου 

Τι έδειξε μελέτη Ελλήνων επιστημόνων για την παρουσία φυτοφαρμάκων σε δείγματα ελληνικού μελιού και για το πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία των καταναλωτών.

Kinder: Ο ισχυρισμός υγείας «βοηθά στην ανάπτυξη» που απέρριψε η EFSA

Η Ferrero προσπάθησε να εξασφαλίσει ισχυρισμό υγείας για τα παιδιά, με μελέτες που δεν είχαν σχέση με την ανάπτυξη των παιδιών!

Κλειστά αύριο καταστήματα και απαγόρευση ντελίβερι σε βόρεια και βορειοανατολική Αττική- Σημερινές εικόνες διανομέων στο χιόνι κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Κλειστά αύριο τα καταστήματα στην βόρεια και βορειοανατολική Αττική και απαγορεύονται μετά τις 18.00 οι υπηρεσίες delivery ή courier στις ίδιες περιοχές. Συνεχίζουν σήμερα τις παραδόσεις φαγητού πολλές επιχειρήσεις, ακόμα και σε περιοχές με πολύ χιόνι.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα