Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι μισοί παχύσαρκοι που χάνουν βάρος το ξαναπαίρνουν μέσα σε πέντε χρόνια; – Η σημασία της όψης του φαγητού

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓιατί οι μισοί παχύσαρκοι που χάνουν βάρος το ξαναπαίρνουν μέσα σε πέντε χρόνια; - Η σημασία της όψης του φαγητού
spot_img

“ Οι επιστήμονες του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα δείχνουν ότι οι ασυνείδητες νευρικές διεργασίες μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της διατροφικής συμπεριφοράς

 Γιατί περίπου οι μισοί από τους παχύσαρκους, που λαμβάνουν διατροφική καθοδήγηση επιστρέφουν στο αρχικό τους βάρος μέσα σε πέντε χρόνια; Γιατί, ενώ η παχυσαρκία είναι μια από τις κύριες παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρκινογένεση, οι διατροφικές συμβουλές δεν συμβάλουν πάντα στην αντιμετώπιση της; Γιατί η  βοήθεια από διατροφολόγους, συχνά στέφεται με αποτυχία; Mήπως η εξήγηση, δεν πρέπει να αναζητηθεί μόνο στις συνειδητές νευρικές διεργασίες, τις οποίες στοχεύει η διατροφική καθοδήγηση, αλλά και στις ασυνείδητες νευρικές διεργασίες;  

 Στην αναζήτηση της απάντησης, οι επιστήμονες του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα απέδειξαν  ότι οι οπτικές ενδείξεις τροφής μπορούν να επηρεάσουν τη διατροφική συμπεριφορά ακόμα και όταν δεν το συνειδητοποιούμε…

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Takahiro Yoshikawa από το Graduate School of Medicine του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα ανακάλυψε ότι στην κάτω μετωπιαία έλικα, μια περιοχή του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου που ελέγχει τη διατροφική συμπεριφορά, η νευρική δραστηριότητα ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο σε οπτικά ερεθίσματα τροφίμων ή εικόνες τροφίμων, ανάλογα με το αν αυτές οι εικόνες παρουσιάζονται συνειδητά ή ασυνείδητα.

Από μόνο του το εύρημα δεν αρκεί για να ερμηνεύσει πλήρως τις διατροφικές συμπεριφορές. Ωστόσο  δείχνει ότι η διατροφική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει κατανοητή χωρίς να ληφθούν υπόψη τόσο οι ασυνείδητες όσο και οι συνειδητές νευρικές διεργασίες. «Εάν μπορούμε να μάθουμε περισσότερα σε μελλοντική έρευνα για το πώς η διατροφική συμπεριφορά ελέγχεται από ασυνείδητες νευρικές διεργασίες, μπορούμε να συνδυάσουμε αυτή την κατανόηση με την τρέχουσα γνώση μας για τις συνειδητές νευρικές διεργασίες για να αναπτύξουμε πιθανώς πιο αποτελεσματικές μεθόδους για τη ρύθμιση της διατροφικής συμπεριφοράς», δήλωσε ο καθηγητής Yoshikawa.

  • Το OMU Osaka Metropolitan University είναι ένα νέο δημόσιο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022, το οποίο δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση μεταξύ του Πανεπιστημίου της πόλης της Οσάκα και του Πανεπιστημίου της Νομαρχίας της Οσάκα.

  • Πηγή: https://www.eurekalert.org/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα