Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην τελική ευθεία το 7ο Συνέδριο Κρέατος και Προϊόντων του

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣτην τελική ευθεία το 7ο Συνέδριο Κρέατος και Προϊόντων του
spot_img

Ο μοναδικός θεσμός που συνενώνει όλες τις ενεργές επιστημονικές δυνάμεις που ασχολούνται με ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής κρέατος.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο το Κρέας και τα Προϊόντα του είναι πλέον ένας θεσμός, ο μοναδικός που συνενώνει όλες τις ενεργές επιστημονικές δυνάμεις που ασχολούνται με ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής κρέατος, από την τόσο ελλειμματική πρωτογενή παραγωγή, την μεταποίηση που γνωρίζει άνθιση, μέχρι και την διάθεση στην κατανάλωση, «από τον στάβλο στο πιάτο» όπως αναφέρεται στον υπότιτλο του Συνεδρίου.

Συνεχίζοντας μια πορεία που ξεκίνησε το 2008, και μετά από μια «αναγκαστική» απουσία λόγω της πανδημίας και των μέτρων αποστασιοποίησης που έκανε αδύνατη την δια ζώσης διενέργεια των εργασιών ενός επιστημονικού συνεδρίου με αξιώσεις, ξεκίνησε ήδη η προετοιμασία των εργασιών του 7ου Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης Zootechnia (3-5 Φεβρουαρίου 2023).

Το Meat News, ως διοργανωτής του Συνεδρίου, εγγυάται την επιτυχία και αυτής της διοργάνωσης και στηρίζει το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που συγκροτείται υπό την άοκνη προεδρία του καθηγητή Σπύρου Ραμαντάνη.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να δοθεί βήμα σε όλους τους επιστήμονες, τους φορείς, τα Τμήματα και τις Σχολές των ελληνικών Πανεπιστημίων για να παρουσιάσουν τα νεότερα αποτελέσματα ερευνητικών και εργαστηριακών εργασιών.

Το Meat News καλεί επίσης τους κλαδικούς φορείς να στηρίξουν και αυτή τη διοργάνωση, λαμβάνοντας τη θέση που τους αναλογεί με την πρόθεση να ανοίξουν συζητήσεις για όλα τα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο του κρέατος, με έμφαση στο βαθμό αυτάρκειας της εγχώριας παραγωγής.

Στο Συνέδριο έχουν παραχωρήσει την αιγίδα τους:

  • Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  • Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)
  • Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ)
  • Ελληνική Κτηνιατρική Ακαδημία (ΕΚΑ)
  • Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ)
  • Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ)

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων το Meat News απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις ενεργές δυνάμεις του τομέα κρέατος να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχουν στο χορηγικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Πληροφορίες: 210 8210028, synedriokreatos@meatnews.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε την 1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σε μορφή PDF

Οδηγίες συγγραφής των εργασιών

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα