Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απώλεια βάρους: Η “αυτοσυμπόνια” βοηθά στην επίτευξη των στόχων!

ΑρχικήΝέαΑπώλεια βάρους: Η "αυτοσυμπόνια" βοηθά στην επίτευξη των στόχων!
spot_img

   Τι έδειξε νέα μελέτη.

    Τη σημασία της αυτοσυμπόνιας θέλησε να διερευνήσει νέα μελέτη, η οποία αποκάλυψε πως όταν η άνθρωποι φέρονται στον εαυτό τους με ευγένεια και φροντίδα όπως στα αγαπημένα τους πρόσωπα, τείνουν να επιτυγχάνουν τους στόχους για απώλεια βάρους. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Επιστημών Βάρους, Διατροφής και Τρόπου Ζωής (WELL Center) στο Κολλέγιο Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Drexel και δημοσιεύτηκε στο Appetite.

   Η απώλεια βάρους είναι μια δύσκολη υπόθεση, επειδή το νόστιμο αλλά παράλληλα υπερεπεξεργασμένο φαγητό είναι ευρέως προσιτό. Έτσι παρά τις καλύτερες προθέσεις, η απώλεια βάρους έρχεται αντιμέτωπη με εμπόδια, που αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να χάσουν βάρος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν πιο συμπονετικές απαντήσεις για την καθυστέρηση τους στην απώλεια βάρους, ανέφεραν καλύτερη διάθεση και αυτοέλεγχο στη συμπεριφορά τους στο φαγητό και την άσκηση τις επόμενες ώρες. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η αυτοσυμπόνια μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εμπλακούν σε πιο υγιεινή συμπεριφορά απώλειας βάρους, βοηθώντας τους να μην πτοούνται από τις αναποδιές.

     «Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι η αυτοσυμπόνια θα προκαλέσει εφησυχασμό και θα τους οδηγήσει να συμβιβαστούν, αλλά αυτή η μελέτη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η αυτοσυμπόνια μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους», δήλωσε η Charlotte Hagerman, PhD, επίκουρος καθηγητής έρευνας στο Κολλέγιο και επικεφαλής συγγραφέας. “Ο δρόμος προς την επίτευξη των δύσκολων στόχων, ειδικά η απώλεια βάρους, είναι στρωμένος με πισωγυρίσματα. Η εξάσκηση της αυτοσυμπόνιας βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αυτοκαταστροφικές σκέψεις και συναισθήματα ως απάντηση σε αποτυχίες, ώστε να εξασθενούν λιγότερο από αυτές και να μπορούν πιο γρήγορα να συνεχίσουν να επιδιώκουν τους στόχους τους».

   Ο Hagerman και οι συνεργάτες του συνέλεξαν δεδομένα από μια ομάδα 140 συμμετεχόντων που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος μέσω ενός προγράμματος τροποποίησης του τρόπου ζωής βασισμένο σε ομάδες. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε έρευνες στα smartphone τους πολλές φορές την ημέρα για να αναφέρουν εάν είχαν παραβιάσει μια δίαιτα, τρώγοντας περισσότερο από ό, τι σκόπευαν, ένα φαγητό που δεν σκόπευαν ή σε μια στιγμή που δεν σκόπευαν, και κατά πόσο ανταποκρίνονταν σε αυτό το σφάλμα με συμπόνια για τον εαυτό τους.

   Ο Χάγκερμαν σημείωσε ότι η απώλεια βάρους και η συντήρηση είναι εξαιρετικά δύσκολες και οι άνθρωποι κατηγορούν συνήθως τον εαυτό τους για έλλειψη θέλησης. “Στην πραγματικότητα, ζούμε σε ένα περιβάλλον διατροφής που έχει βάλει τους πάντες να αποτύχουν. Η πρακτική της αυτοσυμπόνιας αντί της αυτοκριτικής είναι μια βασική στρατηγική για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας κατά τη δύσκολη διαδικασία της απώλειας βάρους”, δήλωσε ο Hagerman. «Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την επιθυμία να επικρίνετε τον εαυτό σας για τη διατροφική σας συμπεριφορά, προσπαθήστε να μιλήσετε στον εαυτό σας με την καλοσύνη που θα μιλούσατε σε έναν φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο».

    Για παράδειγμα, αντί ένα άτομο να λέει στον εαυτό του: «Δεν έχεις δύναμη θέλησης», επαναδιατυπώστε το σε μια πιο ευγενική και πιο αληθινή δήλωση: «Κάνεις το καλύτερο δυνατό σε έναν κόσμο που κάνει πολύ δύσκολο να χάσεις βάρος”.

   Η ερευνητική ομάδα ελπίζει ότι αυτό θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις που θα διδάξουν στους ανθρώπους πώς να ασκούν αυτοσυμπόνια τις στιγμές που αντιμετωπίζουν αναποδιές, όπως η υπερκατανάλωση τροφής ή η αύξηση βάρους. Ελπίζουν επίσης να μελετήσουν τις καλύτερες στρατηγικές για να διδάξουν στους ανθρώπους πώς να ασκούν αληθινή συμπόνια για τον εαυτό τους, μειώνοντας την αυτοκατηγορία και την κριτική, ενώ παράλληλα θεωρούν τους εαυτούς τους υπεύθυνους για τα προσωπικά τους πρότυπα και στόχους.

Το υλικό παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Drexel 

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0195666323024716?via%3Dihub

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο