Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και πιο υγιεινές επιλογές στα καθημερινά είδη παντοπωλείου ακόμη και στα σνακ
Ο Όμιλος Puratos Ingredients δημοσίευσε την Τρίτη την τελευταία του έκθεση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τις σημαντικές αναμενόμενες τάσεις στον χώρο των τροφίμων και της ζαχαροπλαστικής για το επόμενο έτος.
Η εταιρεία με έδρα το Βέλγιο χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Taste Tomorrow, η οποία στοχεύει στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, και διαπίστωσε ότι τα προϊόντα σοκολάτας θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλη ζήτηση με ένα προφίλ πιο υγιεινών συστατικών, το προζύμι θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε αρτοσκευάσματα και οι γαστρονομικές «συγχωνεύσεις» θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στα νέα προϊόντα.
Η έκθεση της εταιρείας χρησιμοποίησε επίσης την έννοια των «συστατικών ισχύος» για να προσφέρει πληροφορίες για το πώς συνδυάζονται οι γεύσεις της Ανατολής και της Δύσης, με τους αλγόριθμους της εταιρείας που αξιολογούν τις συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δραστηριότητα των μηχανών αναζήτησης και τις τακτικές έρευνες αγοραστών.
- Διαβάστε ακόμη: Η εφαρμογή που δίνει πληροφορίες για το ποια καλλυντικά περιέχουν επικίνδυνες ουσίες
Τι καταδεικνύει η έκθεση
- Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και πιο υγιεινές επιλογές στα καθημερινά είδη παντοπωλείου ακόμη και στα σνακ
- Η διατροφική ισορροπία, σύμφωνα με την έκθεση, αναδεικνύεται ως μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη βιομηχανία της σοκολάτας. Σε έναν κλάδο που παραδοσιακά επικεντρώνεται στην απόλαυση, «αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην αντίληψη των καταναλωτών για τη σοκολάτα». Τα προϊόντα σοκολάτας που περιέχουν πιο ισορροπημένο διατροφικό προφίλ, είτε μέσω της προσθήκης λειτουργικών συστατικών είτε μέσω της εξάλειψης προσθέτων και γλυκαντικών, αναμένεται να αυξηθούν κατά 30% τον επόμενο χρόνο. «Η έρευνα του Taste Tomorrow υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο προϊόντα σοκολάτας με συστατικά που προάγουν την υγεία, όπως κουρκουμά, βότανα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και πρωτεΐνες», ανέφερε η έκθεση. Αυτά τα είδη συστατικών έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν τον ύπνο, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, μεταξύ άλλων λειτουργικών οφελών.
- Η ανάμειξη διαφορετικών γεύσεων, υφών και μορφών αναμένεται επίσης να αυξηθεί το επόμενο έτος. «Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για καινοτομίες τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί τους σεφ ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για νέους συνδυασμούς γεύσεων, σχέδια και μορφές», ανέφερε η έκθεση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για συνδυασμούς με γνώμονα την τεχνολογία. «Είτε συνδυάζει γεύσεις Ανατολής και Δύσης, ενσωματώνει επιρροές από τη Λατινική Αμερική ή παίζει με τις αντιθέσεις της υφής, το fusion οδηγεί τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής», αναφέρει η έκθεση.