Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι τάσεις στον χώρο τροφίμων το 2025 – Έκθεση με χρήση AI

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΟι τάσεις στον χώρο τροφίμων το 2025 - Έκθεση με χρήση AI
spot_img

Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και πιο υγιεινές επιλογές στα καθημερινά είδη παντοπωλείου ακόμη και στα σνακ

Ο Όμιλος Puratos Ingredients δημοσίευσε την Τρίτη την τελευταία του έκθεση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τις σημαντικές αναμενόμενες τάσεις στον χώρο των τροφίμων και της ζαχαροπλαστικής για το επόμενο έτος. 

Η εταιρεία με έδρα το Βέλγιο χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Taste Tomorrow, η οποία στοχεύει στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς των καταναλωτών στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, και διαπίστωσε ότι τα προϊόντα σοκολάτας θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλη ζήτηση με ένα προφίλ πιο υγιεινών συστατικών, το προζύμι θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε αρτοσκευάσματα και οι γαστρονομικές «συγχωνεύσεις» θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στα νέα προϊόντα.

Η έκθεση της εταιρείας χρησιμοποίησε επίσης την έννοια των «συστατικών ισχύος» για να προσφέρει πληροφορίες για το πώς συνδυάζονται οι γεύσεις της Ανατολής και της Δύσης, με τους αλγόριθμους της εταιρείας που αξιολογούν τις συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δραστηριότητα των μηχανών αναζήτησης και τις τακτικές έρευνες αγοραστών.

Τι καταδεικνύει η έκθεση

  • Οι καταναλωτές αναζητούν όλο και πιο υγιεινές επιλογές στα καθημερινά είδη παντοπωλείου ακόμη και στα σνακ
  • Η διατροφική ισορροπία, σύμφωνα με την έκθεση, αναδεικνύεται ως μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στη βιομηχανία της σοκολάτας. Σε έναν κλάδο που παραδοσιακά επικεντρώνεται στην απόλαυση, «αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην αντίληψη των καταναλωτών για τη σοκολάτα». Τα προϊόντα σοκολάτας που περιέχουν πιο ισορροπημένο διατροφικό προφίλ, είτε μέσω της προσθήκης λειτουργικών συστατικών είτε μέσω της εξάλειψης προσθέτων και γλυκαντικών, αναμένεται να αυξηθούν κατά 30% τον επόμενο χρόνο.  «Η έρευνα του Taste Tomorrow υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές αναζητούν όλο και περισσότερο προϊόντα σοκολάτας με συστατικά που προάγουν την υγεία, όπως κουρκουμά, βότανα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και πρωτεΐνες», ανέφερε η έκθεση. Αυτά τα είδη συστατικών έχει βρεθεί ότι βελτιώνουν τον ύπνο, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, μεταξύ άλλων λειτουργικών οφελών. 
  • Η ανάμειξη διαφορετικών γεύσεων, υφών και μορφών αναμένεται επίσης να αυξηθεί το επόμενο έτος.  «Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για καινοτομίες τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης οδηγεί τους σεφ ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για νέους συνδυασμούς γεύσεων, σχέδια και μορφές», ανέφερε η έκθεση. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για συνδυασμούς με γνώμονα την τεχνολογία. «Είτε συνδυάζει γεύσεις Ανατολής και Δύσης, ενσωματώνει επιρροές από τη Λατινική Αμερική ή παίζει με τις αντιθέσεις της υφής, το fusion οδηγεί τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής», αναφέρει η έκθεση.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από ντομάτες – Έκτακτη ανακοίνωση EFSA και ECDC

Mε μία έκτακτη ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ενημερώνουν για ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από Ιταλικές ντομάτες.

“Τρελός” επιστήμονας κατάπιε 15 χημικές ουσίες PFAS για να δει τι θα πάθει!”

Για το πόσο γρήγορα τα PFAS απεκκρίνονται από τον οργανισμό, τα ζωικά πειράματα έχουν περιορισμένη αξία γι αυτό και ο επιστήμονας από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων πήρε το θέμα πάνω του

Βαρέα μέταλλα σε μπαχαρικά: Τι έδειξαν έλεγχοι σε 64 δείγματα – Τι συμβαίνει με την σκόπιμη νοθεία με μόλυβδο

Τα πολύ υψηλά επίπεδα μολύβδου στα μπαχαρικά μπορεί να είναι δυνητικά επιβλαβή για την υγεία και μπορεί επίσης να αποτελούν ένδειξη δόλιας πρακτικής σύμφωνα με γερμανική έρευνα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο