Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως να “πέσει” η κοιλιά: 4+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠως να "πέσει" η κοιλιά: 4+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε
spot_img

Το να μην τρώει κανείς ζάχαρη δεν είναι και τόσο δύσκολο, αλλά τι γίνεται με τις τροφές – και δεν εννοούμε τα γλυκά – που κρύβουν ζάχαρη και μπορεί να μην το ξέρουμε; Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο και το σίγουρο είναι ότι όλα καταλήγουν σε λίπος στην κοιλιά.

Ταυτόχρονα δε όταν αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα, αυξάνεται και ο κίνδυνος για διαβήτη, αλλά και για άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας του λίπους που κολλάει στα όργανα του σώματος, όπως μόνιμη βλάβη στα μάτια, τα νεύρα, τα νεφρά και τα αιμοφόρα αγγεία.

Να σημειωθεί ότι πολλά εκατομμύρια πολιτών κινδυνεύουν να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, και για όσους βρίσκονται «σε κίνδυνο» να εκδηλώσουν τη νόσο, είναι σημαντικό να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο το σάκχαρο στο αίμα.

Γι’ αυτό πολλές φορές προτείνονται οι δίαιτες που προωθούν την κατανάλωση χαμηλών υδατανθράκων και χαμηλού σακχάρου στο αίμα.

Ακολουθούν πέντε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που πρέπει να αποφεύγουμε:

Επιδόρπια γιαουρτιού με γεύσεις φρούτων

Τα φρουτώδη επιδόρπια γιαουρτιού συχνά είναι γεμάτα ζάχαρη, γι’ αυτό φροντίστε να ελέγχετε προσεκτικά την ετικέτα. Το δικό μας, απλό ελληνικό γιαούρτι είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς είναι χαμηλότερο σε ζάχαρη αλλά συχνά υψηλότερο σε πρωτεΐνη.

Αποξηραμένα φρούτα

Δυστυχώς όταν τα φρούτα αποξηραίνονται, η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη γίνεται πιο συμπυκνωμένη. Οι σταφίδες, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχουν τέσσερις φορές περισσότερους υδατάνθρακες από τα σταφύλια.

Τα φρέσκα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως τα φρέσκα μούρα ή ένα μικρό μήλο, είναι μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση.

Τσιπς

Οι πατάτες έχουν ήδη αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αλλά το τηγάνισμά τους σε φυτικό λάδι τις κάνει ακόμα πιο ανθυγιεινές, οπότε αντί για τηγανητές πατάτες ή τσιπς, καλύτερα να τρώμε μια μερίδα ψητές πατάτες ή γλυκοπατάτες.

Ζαχαρούχα δημητριακά για πρωινό

Μερικά δημητριακά περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, ενώ σας παρέχουν πολύ λίγη πρωτεΐνη. Οπότε, καλύτερα ένα πρωινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με βάση την πρωτεΐνη, όπως μια ομελέτα, για να είστε χορτάτοι για περισσότερο.

Άσπρο ψωμί

Η κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής που περιέχει επεξεργασμένο λευκό αλεύρι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το επεξεργασμένο λευκό ψωμί περιέχει, επίσης, χαμηλά επίπεδα φυτικών ινών σε αντίθεση με το ψωμί ολικής αλέσεως με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες που αποτελεί καλύτερη επιλογή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο