Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
27.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι μπορείτε να προσθέτε στο καφέ σας για να μειώσετε τη χοληστερόλη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΤι μπορείτε να προσθέτε στο καφέ σας για να μειώσετε τη χοληστερόλη
spot_img

Τι υποστηρίζουν Καναδοί ερευνητές.

Αν θέλετε να κάνετε το πρωινό σας πιο υγιεινό, είτε επιλέγετε ένα μπολ με δημητριακά, είτε ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, μια καλή εναλλακτική είναι η αντικατάσταση του αγελαδινού γάλακτος με γάλα σόγιας. Αυτό τουλάχιστον προτείνουν Καναδοί ερευνητές σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMC Medicine.

Το γάλα σόγιας, ως φυτική εναλλακτική λύση, πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του 1990, αποκτώντας σταδιακά δημοτικότητα ως αντικαταστάτης του αγελαδινού γάλακτος. Παρά την αρχική του επιτυχία, η κατανάλωσή του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της κατηγοριοποίησής του ως «εξαιρετικά επεξεργασμένου προϊόντος», εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε πρόσθετα σάκχαρα. Την ίδια στιγμή, άλλες φυτικές εναλλακτικές, όπως το γάλα αμυγδάλου και βρώμης, έχουν κερδίσει έδαφος στην προτίμηση των καταναλωτών.

Ωστόσο, η νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο επανεκτιμά τα δεδομένα υπέρ του γάλακτος σόγιας, παρουσιάζοντας ισχυρά επιχειρήματα για τα οφέλη του στην υγεία. Στην ανάλυση συμπεριλήφθηκαν 17 μελέτες με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 ατόμων, που κατανάλωναν καθημερινά 500ml είτε αγελαδινού είτε γάλακτος σόγιας για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αντικατάσταση του αγελαδινού γάλακτος με γάλα σόγιας σχετίζεται με χαμηλότερη χοληστερόλη, μειωμένη αρτηριακή πίεση και μικρότερους δείκτες φλεγμονής. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτά τα ευρήματα αρκούν για να αμφισβητήσουν την ταξινόμηση του γάλακτος σόγιας ως «εξαιρετικά επεξεργασμένο».

Σημειώνουν μάλιστα ότι το γάλα σόγιας περιέχει 60% λιγότερα σάκχαρα από το αγελαδινό, καθιστώντας το πιο υγιεινή επιλογή συνολικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο