Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι άνθρωποι βάζουν ωμή μπριζόλα σε ένα μαυρισμένο μάτι;

Μήπως δεν είναι καλή ιδέα;

ΑρχικήΟικιακάΕπικινδυνότητα τροφίμωνΓιατί οι άνθρωποι βάζουν ωμή μπριζόλα σε ένα μαυρισμένο μάτι;
spot_img

Πολλοί πιστεύουν ότι βοηθά… Είναι αλήθεια όμως;

Έχετε δεi σίγουρα σε σειρές ή ταινίες κάποιον να βάζει ωμή μπριζόλα σε ένα μαυρισμένο μάτι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τις μπριζόλες που έβαζε στο πρόσωπό του ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας στην ταινία “Κάτι κουρασμένα παλικάρια”, για να ξαναγίνει νέος… Από πού προέρχεται όμως αυτή η λαϊκή πρακτική και έχει αποτέλεσμα; Αν το πιστεύετε, καλύτερα να μη διαβάσετε τα παρακάτω…

Κυκλοφορούν μερικές θεωρίες σχετικά με το πώς ο λεγόμενος επίδεσμος του βοδινού κρέατος έγινε τόσο αγαπημένος των σεναριογράφων. Η πιο προφανής φαίνεται να είναι ότι το κρέας λειτουργεί ως μια βολική και ευέλικτη κρύα κομπρέσα. Η εφαρμογή κάτι κρύου σε μια μελανιά ή ένα πρήξιμο είναι μια απολύτως επιθυμητή θεραπεία στα πρώτα στάδια της επούλωσης, καθώς βοηθάει στον πόνο και τη φλεγμονή.

Είναι πιθανό ότι αυτή η μέθοδος επούλωσης πληγών χρονολογείται από την εποχή πριν από την τηλεόραση. Υπάρχουν ενδείξεις από αρχαία αιγυπτιακά ιατρικά κείμενα ότι κάποιοι γιατροί τότε, μπορεί να χρησιμοποιούσαν ωμό κρέας για να σταματήσουν την αιμορραγία. Στις μέρες πριν από τους οικιακούς καταψύκτες, ένα κρύο κομμάτι κρέας χρησιμοποιούνταν για να αποφεύγεται η αποκοπή κομματιών από τα πολύτιμα παγάκια που χρησιμοποιούνταν για τη συντήρηση των τροφίμων.

Αλλά όπως ακριβώς αφήσαμε στο παρελθόν την αφαίμαξη και τη μικροδοσολογία αρσενικού, θα μπορούσαμε να προτείνουμε μια ιατρική παγοκύστη ή ακόμα και μερικά παγάκια τυλιγμένα σε μια καθαρή πετσέτα, σε αντίθεση με το να απλώνετε στο πρόσωπό σας χυμό κρέατος.

Το κρέας και στη περίπτωση μας η μπριζόλα, μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια στην εξωτερική της επιφάνεια, όπως το E. coli, και αν αυτό μπει στα μάτια σας, μπορεί τις επόμενες μέρες να έχετε μια άσχημη λοίμωξη. Οι χυμοί μίας ωμής μπριζόλας εξάλλου είναι γεμάτοι με βακτήρια που διαρρέουν σε ένα από τα πιο απορροφητικά μέρη του σώματος που είναι τα μάτια.

«Η μπριζόλα είναι καλύτερα στη σχάρα, όχι στο πρόσωπό σας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οφθαλμίατρος Adrian Elfersy του Charlotte Eye Ear Nose & Throat Associates στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να εφαρμόζετε καθαρές κρύες κομπρέσες για 10 λεπτά ανά ώρα περίπου για την πρώτη ημέρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε σε ζεστές κομπρέσες μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο.

Τα μαυρισμένα μάτια μπορούν συνήθως να αντιμετωπιστούν στο σπίτι χωρίς την επιλογή τυχαίων αντικειμένων από το ψυγείο, αλλά όπως δηλώνει ο Elfersy, αν έχετε αμφιβολίες για τη σοβαρότητα του τραυματισμού, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή το συντομότερο δυνατό: «Είναι τα μάτια σας. Δεν υπάρχει λόγος να το παίζετε ήρωες».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο