Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 2025
14.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το αγαπημένο ελληνικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που βρέθηκε στη κορυφή του Taste Atlas

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤο αγαπημένο ελληνικό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που βρέθηκε στη κορυφή του Taste Atlas
spot_img

Εύκολο να το βρείτε.

Τα παραδοσιακά και αγαπημένα μελομακάρονα κατέκτησαν την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Taste Atlas για τα καλύτερα ευρωπαϊκά χριστουγεννιάτικα γλυκά.

Το δημοφιλές ελληνικό γλύκισμα, του οποίου η συνταγή χρονολογείται από την αρχαία Ελλάδα, μοιράζεται την πρώτη θέση με τον μπακλαβά, τον οποίο το Taste Atlas αποδίδει στην Αλβανία – παρά την υπάρχουσα διαμάχη για την προέλευση του γλυκού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που συγκαταλέγεται στα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Ευρώπης και δεν είναι άλλη από τη καρυδόπιτα, η οποία όμως δεν είναι αποκλειστικά εποχιακή λιχουδιά.

Τόσο τα μελομακάρονα όσο και η καρυδόπιτα, είναι από τα πιο υγιεινά χριστουγεννιάτικα γλυκά που θα μπορούσε κανείς να βρει, καθώς παρασκευάζονται με λίγα και απλά υλικά.

Τα μελομακάρονα φτιάχνονται με ελαιόλαδο, αλεύρι, μέλι, καρύδια και μπαχαρικά όπως ξύσμα πορτοκαλιού ή εσπεριδοειδών και κανέλα. Εκτός από αυτή την κλασική συνταγή, οι σύγχρονοι φούρνοι έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια διάφορες παραλλαγές, όπως μελομακάρονα με γεύση κακάο ή φρούτα του δάσους στην πιο ριψοκίνδυνη εκδοχή τους.

Η ελαφρώς σιροπιαστή καρυδόπιτα, από την άλλη, είναι ένα παντεσπάνι που φτιάχνεται με αυγά, ζάχαρη, γάλα, αλεύρι και αρκετά περισσότερα μπαχαρικά από τα μελομακάρονα. Στη συνταγή μπορεί επίσης να προστεθεί κονιάκ ή κονιάκ για επιπλέον γεύση και άρωμα.

Το άλλο πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλύκισμα της Ελλάδας, οι κουραμπιέδες, απουσίαζε παραδόξως φέτος από τον χάρτη των ευρωπαϊκών γλυκών του Taste Atlas, χάνοντας την άτυπη μάχη με τα μελομακάρονα για το στέμμα του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου πειρασμού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός της ΕΕ για την χρήση δισφαινόλης Α (BPA) σε υλικά επαφής με τρόφιμα – Οι νέες υποχρεώσεις συμμόρφωσης

Με την δημοσίευση του νέου Κανονισμού (ΕΕ) 2024/3190 τροποποιείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 10/2011 και καταργείται ο Κανονισμός (ΕΕ) 2018/213
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο