ΑρχικήΟικιακάΓιατρός αποκαλύπτει γιατί δεν θα φάει ποτέ πατατοσαλάτα

Γιατρός αποκαλύπτει γιατί δεν θα φάει ποτέ πατατοσαλάτα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η πατατοσαλάτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν αφεθεί σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας»

Πατατοσαλάτα… Το κρεμώδες, γεμάτο υδατάνθρακες, πεντανόστιμο συνοδευτικό, βασικό σε μπάρμπεκιου και πικνίκ, που κρύβει περισσότερα απ’ όσα φαίνονται στο μάτι. Σε ένα βίντεο του TikTok, γαστρεντερολόγος από την Ακαδημία Ιατρικής του Κλίβελαντ και του Βόρειου Οχάιο εξηγεί γιατί το συγκεκριμένο δεν θα έτρωγε ποτέ…

- Advertisement -

Ο γιατρός στήριξε την αιτία σε όσα διδάσκει και στους μαθητές τους στο Πανεπιστήμιο: «Αποφεύγω την πατατοσαλάτα λόγω του ενδεχόμενου τροφιμογενών ασθενειών που κυρίως στην πατατοσαλάτα είναι πολύ πιθανό».

@academymedcle

Replying to @Aubrey bacteria love to thrive on some of the ingredients we use for potato salad, including the potatoes themselves! When left out in the temperature danger zone — 40-140 degrees — for more than 2 hours, the amount of bacteria can grow massively

♬ original sound – academymedCLE

- Advertisement -

Η πατατοσαλάτα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν αφεθεί σε αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν «επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας»— δηλαδή, μεταξύ 40 και 140 βαθμών. Εάν η παπατοσαλάτα καθίσει εκτός ψυγείου για περισσότερες από δύο ώρες, κάτι πολύ σύνηθες σε πικ νικ και μπάρμπεκιουκ, ο κίνδυνος των επιβλαβών βακτηρίων να πολλαπλασιαστούν είναι σημαντικός. Οι πατάτες μπορεί να γίνουν τοξικές αν δεν μπουν στο ψυγείο και η μαγιονέζα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση μείνει εκτός ψυγείου από τη στιγμή που θα ανοιχτεί.

Τι μπορείτε να πάθετε καταναλώνοντας πατατοσαλάτα που έχει μείνει εκτός ψυγείου

- Advertisement -

Η τροφική δηλητήριαση που μπορεί να ακολουθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων στο πιάτο σας, σύμφωνα με το NHS, μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής συμπτώματα:

  • αίσθημα αδιαθεσίας (ναυτία)
  • διάρροια.
  • τάση για έμετο
  • κράμπες στο στομάχι.
  • πυρετό από 38 C ή παραπάνω.
  • αίσθημα γενικής αδιαθεσίας – όπως αίσθημα κόπωσης ή πόνους και ρίγη.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η άγνωστη επιδημία εντεροϊού στη Λέσβο: Η μεγαλύτερη συρροή άσηπτης μηνιγγίτιδας των τελευταίων ετών

Ο ΕΟΔΥ ταυτοποίησε τον Echovirus 30, όμως η επιδημιολογική διερεύνηση δεν εντόπισε την πηγή μετάδοσης.

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.