Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιπεριές: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη γεύση τoυς

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠιπεριές: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη γεύση τoυς
spot_img

Οι πιπεριές αποτελούν ίσως ένα από τα λίγα λαχανικά με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σχήμα, χρώμα και γεύση, αλλά όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: η ωριμότητα μιας πιπεριάς καθορίζει το πόσο γλυκιά γεύση θα έχει και όχι τόσο η ποικιλία στην οποία ανήκει. Όσο πιο ώριμη είναι μια πιπεριά, τόσο πιο γλυκιά σε γεύση θα είναι.  

Συνίσταται να προτιμούμε τις πιο σκούρες κόκκινες πιπεριές εάν θέλουμε να πετύχουμε τις πιο γλυκές. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και αυτές που δεν είναι αρκετά γλυκές για να φαγωθούν ωμές, μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική επιλογή για μαγείρεμα, αφού ανεξάρτητα από την ωριμότητα μιας πιπεριάς, το μαγείρεμα αναδεικνύει τη γλύκα της.

Οι κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί πιπεριές έχουν συνήθως την πιο ήπια γεύση με τη λιγότερη γεύση πιπεριού και τη μεγαλύτερη γλυκύτητα.

Στην ερώτηση κατά πόσο οι πιπεριές διαφέρουν από τις γλυκές πιπεριές, η απάντηση είναι όχι, δε διαφέρουν. Στην πραγματικότητα το Capsicum annuum (πιπεριά/καψικό) είναι το μόνο είδος πιπεριάς που περιέχει μηδενική καψαϊκίνη.

Η καψαϊκίνη είναι μια ισχυρή αλκαλική ένωση που κάνει τις πιπεριές καυτερές. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι πιπεριές τσίλι ανέπτυξαν τη χημική ουσία προκειμένου να λειτουργεί σαν αποτρεπτικό παράγοντα για τα ζώα και να μην τρώνε τους καρπούς τους. Χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή σπρέι για την αποτροπή επιθετικών αρκούδων.

Οι άνθρωποι συχνά, αλλά λανθασμένα αποκαλούν κάποια άλλα είδη πιπεριών γλυκές πιπεριές, και μερικοί χρησιμοποιούν ακόμη και τη λέξη στο όνομά τους. Οι γλυκές πιπεριές μπανάνας ή αλλιώς, «κέρατα» είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ωστόσο, σχεδόν όλες οι πιπεριές περιέχουν λίγη καψαϊκίνη, πράγμα που σημαίνει ότι εν δυνάμει είναι όλες καυτερές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο