Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Sting έφαγε “πόρτα” από τους Ιταλούς για βιοδυναμική παραγωγή κρασιού

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟ Sting έφαγε "πόρτα" από τους Ιταλούς για βιοδυναμική παραγωγή κρασιού
spot_img

Οι Ιταλοί βουλευτές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη βιοδυναμική παραγωγή κρασιού, που χρησιμοποιεί ο γνωστός τραγουδιστής Sting στον αμπελώνα του στην Τοσκάνη, αφού οι ειδικοί απέρριψαν την αμφιλεγόμενη μέθοδο, χαρακτηρίζοντάς τη ως… «μαγεία», σύμφωνα με την dailymail.

Η τεχνική, η οποία κερδίζει δημοτικότητα, χρησιμοποιεί κοπριά, έντερα ζώων και κέρατα αγελάδας για να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τα σταφύλια, ενώ βασίζεται στην κίνηση των αστεριών και αντιμετωπίζει τη γη ως «ζωντανό και δεκτικό οργανισμό». Περισσότεροι από 4.500 αγρότες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην frontman των The Police, χρησιμοποιούν την εν λόγω τεχνική στην Ιταλία.

Οι νομοθέτες έχουν τώρα μπλοκάρει και τροποποιήσει ένα νομοσχέδιο που παρέχει νομική αναγνώριση σε αυτή τη μέθοδο σε μια χώρα που είναι ιδιαίτερα προστατευτική γύρω από την παραγωγή τροφίμων και ποτών. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Γερουσία πέρυσι, αλλά η ψήφισή του από την Άνω Βουλή προκάλεσε οργή και ένα αίτημα κατά της έγκρισής του υπογράφηκε από 35.000 άτομα

Το νομοσχέδιο προσπάθησε να τοποθετήσει τη βιοδυναμική που δημιουργήθηκε από τον αποκρυφιστή φιλόσοφο Rudolf Steiner τη δεκαετία του 1920 στο ίδιο επίπεδο με τη βιολογική γεωργία, ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση και προώθηση, ανέφεραν οι Times.

Ο Sting έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους 100 κορυφαίους παραγωγούς της χώρας από το Wine Spectator για τη γκάμα του, η οποία περιλαμβάνει και ένα κόκκινο κρασί που ονομάζεται Message in a Bottle.

Σύμφωνα με την Biodynamic Farming and Gardening Association, η μέθοδος είναι «μια πνευματική – ηθική – οικολογική προσέγγιση στη γεωργία, τους κήπους, την παραγωγή τροφίμων και τη διατροφή».

Το αυτοσυντηρούμενο σύστημα χρησιμοποιεί φυσικό έδαφος και μέταλλα, με τα ζώα να ενθαρρύνονται να ζουν στο έδαφος και να το γονιμοποιούν επειδή απαγορεύονται τα χημικά λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.

Ο Steiner, ο ιδρυτής των σχολών Steiner, βάσισε τη μέθοδο στο σεληνιακό ημερολόγιο και τις αστρολογικές επιρροές που έχουν χλευαστεί ως ψυχοεπιστήμη. Ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός Giorgio Parisi είπε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά πρόκειται για μαγεία».

Τα κέρατα αγελάδας γεμίζονται με κοπριά και θάβονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ στη συνέχεια ξεθάβονται και η κοπριά απλώνεται σε όλο τον αμπελώνα.

Παρά τις περίεργες τεχνικές, ορισμένοι ειδικοί επαίνεσαν την ποιότητα των κρασιών που παράγουν μια φυσική γεύση απαλλαγμένη από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες.

Μετά την απόρριψη, ο Roberto Antonelli, επικεφαλής της επιστημονικής Ακαδημίας Lincei, είπε: «Η επιστήμη κέρδισε».

Πέρυσι, ο Sting αφηγήθηκε πώς αγόρασε το 1999 τον αμπελώνα και το κτήμα που χρονολογείται στον 18ο αιώνα στο Il Palagio της Ιταλίας. Όπως δήλωσε στην Corriere della Sera ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Trudie Styler επισκέφθηακν πολλές φορές τον αμπελώνα αλλά καθοριστικός παράγοντας για την αγορά του ήταν ένα απολαυστικό ποτήρι Chianti.

Από τότε που απέκτησαν το κτήμα, ο Sting και η σύζυγός του, Trudie Styler, άνοιξαν ένα wine bar και μια βιολογική πιτσαρία στην έκταση, όπου παράγονται περίπου 150.000 μπουκάλια κρασί ετησίως.

Το ακίνητο χρονολογείται από τα τέλη του 1700, όταν αγοράστηκε από την οικογένεια Martelli, η οποία το 1819 το πούλησε στην κόμισσα Carlotta Barbolani του Montauto, χήρα του δούκα του San Clemente. Παρέμεινε στην οικογένεια μέχρι το 1999 όταν αποκτήθηκε από τον Sting και τη σύζυγό του.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα