Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
19.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Beer Pong: Πώς να παίξετε το… αλκοολούχο ping pong (video)

ΑρχικήΟικιακάLIFEBeer Pong: Πώς να παίξετε το... αλκοολούχο ping pong (video)
spot_img

Ο νηφάλιος κερδίζει!

    Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 στο πανεπιστήμιο Dartmouth, όταν οι φοιτητές έπαιζαν πίνγκ- πονγκ ενώ παράλληλα άφηναν τα ποτήρια μπύρας στο τραπέζι, κάποιος σκέφτηκε πως θα ήταν καλή ιδέα να στοχεύουν τα ίδια τα ποτήρια, και έτσι γεννήθηκε το beer-pong κατά το οποίο ουσιαστικά κερδίζει όποιος παραμείνει νηφάλιος!

  Το παιχνίδι με το αλκοόλ, με τα χρόνια εξελίχθηκε σε έναν διασκεδαστικό διαγωνισμό που παίζεται συνήθως σε ένα τραπέζι 2,5m επεί 1m περίπου, και χρειάζεται μπαλάκια, 22 πλαστικά ποτήρια και αύθονη μπύρα (ή αλκοόλ της αρεσκείας σας).

   Ο τυπικός κανόνας του παιχνιδιού θέλει δυο ομάδες από δυο άτομα, ή και περισσότερες ομάδες σε περίπτωση που θέλετε να παίξετε περισσότερο. Κάθε ομάδα τοποθετεί από δέκα ποτήρια σε σχήμα πυραμίδας στην άκρη του τραπεζιού και κρατάει και από ένα για νερό. Στη συνέχεια γεμίζει τα ποτήρια με μπύρα και χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μέθοδο “μάτι με μάτι” για να βρει ποιος θα ξεκινήσει πρώτος. Κατά τη μέθοδο αυτή κάθε ομάδα προσπαθεί να προσγειώσει την μπάλα σε ένα κύπελλο ενώ κοιτάζει τον αντίπαλό του απευθείας στα μάτια. Ο πρώτος παίκτης που βάζει το μπαλάκι στο κύπελλο, ξεκινάει πρώτος.

    Κάθε ομάδα επιτρέπεται να ρίξει μία μπάλα ανά γύρο, με στόχο να την βάλει σε ένα κύπελλο της αντίπαλης ομάδας, είτε πετάξει την μπάλα απευθείας σε ένα ποτήρι είτε με αναπήδηση στο τραπέζι. Κάθε φορά που πετυχαίνει το στόχο με τη μπύρα, η αντίπαλη ομάδα θα πρέπει να πιει την μπύρα από το φλιτζάνι που προσγειώθηκε η μπάλα και το αντίστροφο. Έπειτα, θα πρέπει να αφήνει το άδειο ποτήρι στην άκρη. Σε περίπτωση που απομένουν μόνο τέσσερα ποτήρια σε μια ομάδα, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ανακατασκευή της πυραμίδας. Όταν φτάσετε στα δύο τελευταία φλιτζάνια και στις δύο πλευρές, τοποθετήστε τα σε κάθετη γραμμή το ένα δίπλα στο άλλο, σε απόσταση 2,5 cm από την άκρη του τραπεζιού. Προφανώς, όσο λιγότερα φλιτζάνια απομένουν τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνεις κάποιος επιτυχημένη βολή, έτσι μερικές φορές, αυτός ο γύρος μπορεί να διαρκέσει αρκετά. Η ομάδα που θα προσγειώσει τη μπάλα στο τελευταίο ποτήρι του αντιπάλου, κερδίζει το παιχνίδι.

Επιπλέον συμβουλές για μπύρα-πονγκ

  • Να ρίχνετε τοξωτές βολές, καθώς αυτό δίνει στη μπάλα περισσότερες πιθανότητες να προσγειωθεί σε ένα κύπελλο.
  • Αντί να στοχεύετε στις άκρες της πυραμίδας, στοχεύετε στη μέση, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο να προσγειωθεί σε ένα.
  • Εξασκηθείτε στις ρίψεις πάνω και κάτω για να δείτε σε ποιό είστε καλύτεροι.
  • Κρατήστε τους αγκώνες σας πίσω από το τραπέζι όταν πετάτε την μπάλα. Διαφορετικά, δεν θα μετρήσει εάν προσγειωθεί σε ένα κύπελλο και η ομάδα σας δεν θα πάρει τη νίκη.
  • Εστιάστε στο πίσω μέρος του ποτηριού καθώς ρίχνετε. Αυτή είναι μια κοινή συμβουλή στο μπάσκετ που βοηθά τους παίκτες να κάνουν ένα σουτ.
  • Καθαρίστε τις μπάλες με νερό αν πέσουν στο πάτωμα. Το beer pong δεν είναι το πιο υγιεινό παιχνίδι, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να μειώσετε τις πιθανότητες να έρθετε σε επαφή με ξένα σώματα.

Τέλος, πιείτε υπεύθυνα για να μην έχει το παιχνίδι δυσάρεστη κατάληξη!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα