ΑρχικήΟικιακάLIFEEgging στον Βασιλιά Κάρολο Γ΄- Ενώπιον του δικαστηρίου ο 21χρονος που του...

Egging στον Βασιλιά Κάρολο Γ΄- Ενώπιον του δικαστηρίου ο 21χρονος που του πέταξε αυγό

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο νέος βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε στόχος egging δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες.

Η ρίψη αυγών ή αλλιώς egging, σε πολιτικά πρόσωπα έχει συνδεθεί με μιας μορφής εξευτελισμού τους. Αυτό προφανώς ήθελε να πετύχει και ο 21χρονος Χάρι Σπάρτακους Μέι που χθες εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου του Λούτον με την κατηγορία ότι πέταξε ένα αυγό προς τον βασιλιά Κάρολο, την 6η Δεκεμβρίου στο Λονδίνο, αντιμετωπίζοντας δίωξη για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

- Advertisement -

Ο 74χρονος βασιλιάς της Βρετανίας βρισκόταν στο Λούτον για να συναντήσει τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί φιλανθρωπικά ιδρύματα και έναν νέο ναό των Σιχ. Ο Κάρολος Γ’ διαδέχθηκε την Ελισάβετ Β’ στον βρετανικό θρόνο μετά τον θάνατο της μητέρας του τον Σεπτέμβριο.

Ο Χάρι Σπάρτακους Μέι δεν έχει δηλώσει ακόμη «ένοχος» ή «αθώος», ενώ το BBC μεταδίδει πως θα οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή.

- Advertisement -

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με αυγά που δέχθηκε ο Κάρολος σε διάστημα λίγων ημέρων. Στις αρχές Νοεμβρίου, συνελήφθη 23χρονος στο Γιορκ της βόρειας Αγγλίας, επειδή πέταξε αυγά προς τον βασιλιά Κάρολο στη διάρκεια περιήγησής του στην περιοχή. Προτού ακινητοποιηθεί και συλληφθεί από αστυνομικούς, ο 23χρονος κατήγγειλε το αποικιοκρατικό παρελθόν του Ηνωμένου Βασιλείου, φωνάζοντας πως χύθηκε αίμα σκλάβων για τη χώρα αυτή. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ενώ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 20 Ιανουαρίου.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τσίπουρο: Ο κίνδυνος από το ethyl carbamate, οι επιπτώσεις στην υγεία και τα μέτρα πρόληψης

Τι είναι το ethyl carbamate, γιατί μπορεί να σχηματιστεί στο τσίπουρο και σε άλλα αποστάγματα, ποιους κινδύνους ενέχει και ποιες πρακτικές εφαρμόζονται για τον περιορισμό του

Λοιμώξεις από vibrio στις παραλίες το καλοκαίρι: Τι ισχύει για Αιγαίο και Ιόνιο

Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα για την παρουσία των βακτηρίων Vibrio στις ελληνικές θάλασσες και ποιος είναι πραγματικά ο κίνδυνος για τους λουόμενους το καλοκαίρι

Διαδικτυακό σεμινάριο Media Training: Η κρίση σε μία επιχείρηση δεν προειδοποιεί. Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τον Τύπο;

Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην τηλεοπτική δημοσιογραφία, η Ελένη Τσαγκά εκπαιδεύει στελέχη επιχειρήσεων να αντιμετωπίζουν τον Τύπο με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και στρατηγική